Taşel, ön seçim olsa da olmasa istifa edecek
Önümüzdeki genel seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olmak istediğini belirten CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, ön seçim olsa da olmasa da belirtilen seçim takvimine göre Aralık veya Ocak ayında istifa edeceğini söyledi.
Ön seçim yapılması durumunda adaylık başvurusu yapacağını dile getiren Taşel, ön seçim ile adayların belirlenmesi durumunda Eskişehir’de CHP’nin milletvekili sayısını da arttıracağını dile gtierdi. CHP’lilerin Eskişehir’de son 20 yıldır demokratik haklarını kullanamadığına dikkat çeken Taşel, “CHP’liler seçme seçilme hakkını çok uzun yıllardır kullanamıyor, ne milletvekili seçimlerinde, ne meclis üyeliğinde ne de belediye başkanlığında…” diye konuştu. 
CHP Genel Merkez’inden ön seçime ilişkin olumlu veya olumsuz bir dönüş olmadığını aktaran Taşel, “Eskişehir’deki tüm belediye başkanları ile de görüştüm, şimdiye kadar kimse olumsuz bir görüş bildirmedi partide yapılacak ön seçim, partiye heyecan getirecek ve partiye olan bağı güçlendirecektir. CHP’de Ön seçim olmalı fermuar sistemi ile cinsiyet eşitliği de dikkate alınmalı; adaylar bir erkek bir kadın, bir kadın bir erkek gibi sıralanmalı.” şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin 55 ilinde farklı dönemlerde CHP örgütlerinde ön seçim yapıldığın anlatan Taşel, “CHP’nin yeni tüzüğüne göre ön seçimler üye bazında yapılır, Eskişehir’de tüm üyelere dönük hakim gözetiminde ön seçim yapılır. 2 gün içinde kırsal dahil tüm ilçelerin de katılımıyla oy kullanılır ve seçim tamamlanır. Seçimlere bağımsız bir şekilde herkes aday olabilir. Eskişehir’de CHP’nin 16500 üyesi var dolaysıyla bundan daha demokratik bir yöntem olamaz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM