CHP Eskişehir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. N. Ulaş Kutlu şunları söyledi; “Hepimizin bildiği üzere, 14 Mayıs tarihinde, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye tarihi bir seçime gitmektedir. Ve bu seçimin telafisi yoktur. CHP’li avukatlar olarak biz üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Kaldı ki, Cumhuriyet Halk Partili avukatlar olarak, bugüne kadar, gerek yerel seçimlerde, gerek genel seçimlerde, gerek referandumda, gerekse en son hukuksuzca tekrarlanan İstanbul seçimlerinde Eskişehirli avukatlar olarak İstanbul’a giderek; her zaman hukuk için, seçim güvenliği için ve seçmen iradesinin her bir oya kadar sandığa yansıması için çalıştık. Bugüne kadar bu yolda yanımızda yer alan meslektaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum.

Dünden gelen köklü birikimimiz ve tecrübelerimiz ile CHP İl Hukuk Komisyonu olarak, tarihi 14 Mayıs seçimleri için çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda, geçmişte seçimlerde aktif rol almış, tecrübeli avukatlarımızdan oluşan Hukuk Komisyonu İdare Kurulunu, seçimde aktif rol almalarını istediğimiz, genç avukatlarımızdan oluşan Hukuk Komisyonu İcra Kurulumuzu kurarak seçim planlamalarımıza ve çalışmalarımıza başladık. Hem ittifakta yer alan yol arkadaşlarımızla hem de şehrimizde yer alan gönüllü tüm kuruluşlarla ilerleyen günlerde bu amaç kapsamında bir araya geleceğiz. Bilinsin ki, bugün, gerek kırsalda, gerekse merkezde, her bir vatandaşımızın oyu bizim için kıymetlidir hedefi ile yola çıktık. Eskişehir halkı dün olduğu gibi 14 Mayıs’ta da bu şehrin haktan, hukuktan, adaletten yana avukatlarına güvensin ve inansın. Biz avukatlar olarak, hukuktan aldığımız güç ile 15 Mayıs sabahında özlediğimiz ve beklediğimiz; demokratik, hukuktan yana bir Türkiye için tüm gücümüz ile çalışacağız.

Son olarak, belirttiğimiz ilkeler doğrultusunda, Eskişehirli vatandaşlarımıza ve şehrimizde yer alan gönüllü olarak çalışmak isteyen meslektaşlarımıza da sorumluluklar düşmektedir. Çalışma arkadaşlarım da bu konuda şehrimizi bilgilendirecek ve çağrıda bulunacaktır”dedi.

CHP Odunpazarı Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Muratcan Cırık ise  açıklamasında şunları söyledi; “Seçmen kütükleri 2 Nisan 2023 tarihi saat 17:00’ye kadar askıda kalacaktır. Seçmen lisesine kayıt olmak veya bilgilerini düzeltmek isteyen seçmenler, depremde zarar gören afetzede seçmenler veya yurtta kalan öğrenciler, bilgilerini düzeltmek veya bulundukları yerde oy kullanmak için nüfus müdürlüklerine başvurarak kendi konularıyla ilgili formu doldurup bu form ile bizzat bir ilçe Seçim kuruluna başvurabilir veya nüfus müdürlüğünden bu formların İlçe Seçim Kuruluna göndermesini isteyebilirler. Sandığa gidebilen engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullana bilmeleri, hastalığı veya engeli sebebi ile yatağa bağımlı bulunan seçmenlerin ise seyyar sandıkta oy kullana bilmeleri için www.ysk.gov.tr adresinde bulunan ilgili talep formunu doldurarak bu form ile İlçe Seçim Kuruluna başvurmaları veya İlçe Seçim Kuruluna göndermek üzere muhtarlığa bir yakını aracıyla başvurmaları gerekmektedir. Tekrardan hatırlatmakta fayda vardır ki, yapılacak tüm bu işlemler için son tarih 2 Nisan 2023 saat 17:00’dir.

Tüm vatandaşlarımızdan, muhtarlarımızdan, apartman yöneticilerimizden seçmen kütüklerini kontrol etmelerini hatalı bir bilginin olduğunu düşünmeleri durumunda itiraz için partimize bilgi vermelerini önemle rica ederiz.”şeklinde konuştu.

CHP Tepebaşı İlçe Sekreteri Av. Talat Yalaz ise değerlendirmesinde şunları açıkladı; “Daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de meslektaşlarımızla gönüllü avukatlar adı altında seçim güvenliğinin sağlanması ve seçimlerin daha adil bir ortamda yapılabilmesi adına dayanışma içerisindeyiz. Aramıza olan katılımın yüksekliği ile anlıyoruz ki halkımız gibi meslektaşlarımız da önümüzdeki seçimin önemi konusunda son derece duyarlılar. Bizim avukatlar olarak , önemi tüm kesimler tarafından kabul edilen bu seçimde duyarsız kalmamız hem mesleğimiz gereği olarak hem de adaletin sağlanmasına olan katkımız gereği düşünülemezdi. Bu seçimde her okula bir gönüllü avukat olacak şekilde bir çalışma içerisindeyiz. Kırsal bölge ve ilçelerimizde de gönüllü avukatlar olarak herhangi bir zafiyete mahal vermeyeceğiz. Varlığımız ve sürece katkımız yalnızca kendi seçmenlerimiz için değil tüm halkımızın oy ve iradelerinin korunması için önemli ve elzemdir. Bu sebeple partimize üye olsun ya da olmasın tüm meslektaşlarımızı seçim güvenliği için sorumluluk almaya ve gönüllü avukatlarımız arasında çalışmaya davet ediyoruz .

Davetimize ilişkin başvuru linki komisyonumuz ve parti örgütlerimize ait sosyal medya hesaplarında mevcuttur. Aramıza katılmak isteyen meslektaşlarımızın bu linke tıklayarak istenilen birkaç bilgiyi ilgili alanlara yazmaları yeterli olacaktır. Yine telefonla tarafımıza ulaşan meslektaşlarımız aramıza kolaylıkla katılabileceklerdir.

Tüm meslektaşlarımızı bu tarihi süreçte tarihi bir sorumluluk almaya davet ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM