Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın her yaştan bireyin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunduğu spor faaliyetlerinin yanı sıra farkındalık etkinlikleri de devam ediyor.

     Bu kapsamda düzenlenen “Ebeveyn ve Çocuk Oyunları Etkinliği” 8-12 yaş çocuklarla ebeveynlerine unutamayacakları iki gün yaşattı. Tepebaşı Belediyesi’nin de desteklediği etkinlik Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

     Çocuklar ve velilerinden oluşan 120 kişinin katıldığı ücretsiz etkinliklerin ilk gününde, “Dans, Halat Çekme Yarışı, Çuval Yarışı, Sandalye Kapmaca, Survivor Parkuru” ile çeşitli spor oyunları oynanırken, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi de yüz boyama etkinliği düzenledi.

        Oyunlar sırasında renkli görüntüler ortaya çıkarken veliler ve çocukların tatlı rekabetini tribünde yerini alan yakınları da heyecanla takip etti. Etkinliğe katılan tüm çocuklara katılım belgesi verilirken burada çocuklara ve velilere seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, “Çocuk gelişiminde oyun ve oyun gibi süreçler olduğunu unutmamalıyız. Sadece çocuklarımızın akademik gelişimi değil aynı zamanda fiziksel gelişimini de desteklediğimiz anda onları aileye, topluma, ülkeye yararlı bireyler olarak yetiştirmiş oluruz. Mutlaka hepimiz çocuklarımızın iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmasını arzu ediyoruz. Onlara eğlence ile beraber birlikte hareket edebilmeyi, arkadaşlarıyla oyun alanlarını paylaşabilmeyi aşılamamız çok önemli. Maalesef son dönemde sanal oyunlarla birlikte uzaklaşılan geleneksel ve sokak oyunlarına onları tekrar yakınlaştırmak adına bu etkinliği planladık. Bu etkinliğin bir diğer amacı da maalesef gündelik koşuşturma sırasında çocuklarımızla olan mesafemizi uzatabiliyor, onlarla geçirdiğimiz zamanı kısıtlayabiliyoruz. Biz de bu konuya özellikle vurgu yapmak için ilk kez Eskişehir’de böyle bir etkinlikte ebeveyn ve çocukların oyun alanlarında birlikte hareket etmesini, oyun oynamasını arzu ettik. İstiyoruz ki, bundan sonra çocuklarla birlikte daha fazla vakit geçirilsin. Şu an katılım sınırlı olsa da ilerleyen dönemde şehrimizin 4 ayrı lokasyonunda bu etkinlikleri yaparak tüm şehre yaymak istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ve belediyemiz adına sizlere teşekkür ediyoruz.” dedi. Etkinliğin ilk günü çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

      Etkinliğin ikinci gününde ise tüm katılımcı çocuklar ve ebeveynleri için gezi programı düzenlendi. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndaki Eti Su Altı Dünyası, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Hayvanat Bahçesi gezildi. Burada eğlenceli bir gün geçiren çocuklar ve velileri etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve emek verenlere teşekkür ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM