Okullardaki vaka sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, eğitim sendikalarına birlikte harekete etmek için açık çağrıda bulundu.

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Eğitim Sen olarak, Covid-19 salgını ve salgının yol açtığı sorunlara karşı eğitim-öğretim hizmet kolunda bulunan bütün sendikaları bir araya gelmeye ve ortak tutum almaya davet ediyoruz” dedi. Pandeminin ülkemizde görülmesinden bu yana toplum olarak çok zorlu bir dönemden geçtiğimizi dile getiren Alkan, “Bir yılı aşkın süredir mücadele ettiğimiz Covid-19 salgını nedeniyle bugüne kadar aralarında meslektaşlarımız ve öğrencilerimizin de olduğu 30 bini aşkın canımızı kaybettik” diye konuştu. 2 Mart’tan itibaren okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi ve sınavların yüz yüze yapılma kararının ardından tedbirlerin yetersizliği nedeniyle iş yerlerinde vaka sayılarının giderek arttığına dikkat çeken Alkan, ”Ayrıca salgın hızının artması sadece eğitim ve bilim emekçilerini değil, tüm toplumu olumsuz etkilemektedir. Yüz yüze eğitim sürecinde yaşanacak olumsuzluklar sonucunda da ileride çok daha vahim tablolarla karşı karşıya kalmamız muhtemeldir” şeklinde konuştu.

OKULLARDA VAKA SAYISI ARTIYOR

Bu nedenle eğitim öğretim hizmet kolunda örgütlü sendikalar olarak ortak sorumluluk alınması gerektiğini belirten Alkan, “Eskişehir de bugün itibarıyla; Seyitgazi Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1 öğretmende ve pansiyonunda kalan öğrencilere Covid tanısı kondu. Okul karantinada. Tepebaşı Necip Fazıl Yıldırım Ortaokulu’nda 3 öğrenci pozitif ve okul karantinada, Tepebaşı Atatürk Ortaokulu’nda 1 öğretmen pozitif, 4. sınıflar uzaktan eğitime geçti. Milli Zafer İlkokulu’nda 1. ve 4. sınıflarda temaslı öğrenciler var bu sınıflarda uzaktan eğitime geçildi. Vali Ali Fuat Güven İlkokulu’nda 1 öğretmen pozitif uzaktan eğitime geçildi. Son olarak Sultandere’de Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi’nde 1 öğretmene Covid tanısı kondu. Vaka sayıları her geçen gün artarken tüm eğitim sendikalarının artık birlikte mücadele etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim