İnternet dünyasında var olmak isteyen bireyler de işletmeler de bu nedenle daha hızlı, kaliteli ve güvenilir hizmetler almayı tercih ediyor. Sektörünün yenilikçi ismi daha.net sunucu ve domain başta olmak üzere üst düzey performansa ve yüksek kaliteye sahip hizmetleriyle dikkat çekiyor.

daha.net'in ekonomik fiyatlı sunucu paketleri arasından kullanıcılar ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli özelliklere uygun şekilde optimize edilmiş, yüksek performanlı sunucuları seçmeleri halinde dijital dünyadaki varlıklarını güçledirme avantajını elde ederler. Eğer isterlerse paylaşımlı hosting paketlerini kullanmaktansa kendi sunucularını kiralama yoluyla ziyaretçilerine daha yüksek performans ve hız sunmayı tercih edebilirler. Web sitelerinin gereksinim duyduğu kaynaklara ek olarak sunucu işletim sistemini seçerek bütçeleri için en uygun sunucuyu oluşturma imkanını değerlendirebilirler. Bulut sunucularda ve fiziksel sunucularda tüm kaynakların paylaşımsız bir şekilde kendilerine rezerve edilmesi avantajından faydalanabilirler. Ayrıca network altyapısı yedekli bir şekilde çalıştığından teknik sorun yaşandığı durumlarda dahi herhangi bir aksaklık söz konusu olmaz.

daha.net yüksek performanslı, yüksek kaynak kullanım alanlı ve en yeni nesil işlemcilere sahip özel bulut sunucu kiralama hizmeti verir. Yeni dizayn edilmiş Dell R720 sunucularla %99 uptime garantini vardır.

Bulut Sunucu Nedir? Ne İşe Yarar?

Cloud Server olarak da bilinen bulut sunucu en basit şekliyle fiziksel bir sunucu yerine bulut bilişim ortamında çalışan sanal bir sunucu olarak tanımlanabilir. Bulut tabanlı hizmetlerin web barındırma, veri barındırma, veri paylaşma, yazılım ya da uygulama kullanımını kapsayabilir. Depolama bulut sunucuların temel işlevi olma özelliğine sahiptir. Genellikle verileri, bilgileri, uygulamaları ve diğer bileşenleri barındırabilen son derece güçlü bir sanal BT altyapısı olarak kabul edilir. Sanal makinelerle fiziksel altyapı olması da mümkündür. Bulut sunucuları, fiziksel sunucuyu daha sonra sanal sunucular gibi davranabilen çok sayıda katmana bölme ya da alt bölümlere ayırma görevini üstlenen özel bulut teknolojisi yazılımları oluşturur. Günümüzde pek çok şirket, büyük ölçekli iş yüklerini işleme ya da kapsamlı bilgileri ve verileri depolama amacıyla hizmet olarak altyapı modeli gibi XaaS bileşenlerini kullanmayı tercih eder. Bulut sunucusunda depolanan işlevlere ise arayüz aracılığıyla kolayca erişmeleri mümkündür. Son dönemlerde günlük ihtiyaçlarını karşılamak isteyen işletmelerin birçoğu IaaS tabanlı modeller olan bulut sunuculara yani bulut barındırmaya yönelmektedir. Bulut sunucuların web barındırma, uygulama geliştirme ya da uzaktan erişilebilir masaüstü çalışma ortamları için de çok daha fazlası için de kullanılması mümkündür. Bulut sunucular kullanıcılar açısından istikrar ve güvenliği garantileyen alternatiflerdir. Bulut sunucularla ölçeklenebilirlik elde etmek mümkün olduğu gibi daha uygun maliyetli olmaları da bir avantaj olarak kabul edilir. Ayrıca bellek ve disk alanı ekleme yoluyla çok hızlı ve kolay bir şekilde yükseltme yapılabilir. Daha fazla kaynak ve daha hızlı hizmet anlamına gelen bulut sunucularda barındırılan web sitelerinin daha hızlı çalıştığı bilinmektedir.

Cloud sunucular fiziksel sunucu olmadığı gibi Vmware teknolojisiyle fiziksel sunucu sanallaştırılarak oluşturulur. Cloud sunucu yedeklemeleri imaj yedeği olarak alınmakta olup site bazlı yedekleme söz konusu değildir. Bununla birlikte herhangi bir soru yaşanması halinde full sunucu yedeğinin geri kurulması mümkündür. Bu sayede tüm sitelerin ve verilerin yedek tarihine geri dönmesi söz konusu olur. Cloud sunucular standart olarak 1 IP adresiyle birlikte gelmesine karşın ihtiyaç olduğu takdirde 12 IP adresine kadar kullanım imkanı vardır. daha.net cloud sunucuları ücretsiz olarak monitör ettiği için anlık problemlerde anında müdahale edilmesi ve bilgilendirme yapılması söz konusu olmaktadır.

Sanal Sunucu Hizmeti İçin daha.net Kalitesini Tercih Edin

Sanal sunucu sağlayan bir veri merkezi hizmeti olan VDS çeşitli yazılım ve işletim sistemlerini kurma alternatifiyle fiziksel sunucuları tamamen taklit etmekte ve bulut tabanlı hizmetler arasında bulunmaktadır. Günümüzde modern dünyanın küresel bulut tabanlı hizmetler olmadan düşünülmesi olanaksızdır. Ancak sanallaştırma teknolojileriyle bulut çözümlerinin mimarisi ciddi düzeyde farklı olabileceğinden belirli bir proje özelinde optimum tesisler bu noktalar değerlendirilerek seçilmelidir.

Virtual Dedicated Server yani VDS anında devreye alınabilir. Profesyonel ekipman satın alma ve bakım gereksinimi yoktur. Bu nedenle günümüzdeki şirketler ve projeler için en doğru alternatif olarak kabul edilir. Bulut çözümlerinin maksimum potansiyelini ortaya çıkaran diğer faydalar arasında tahsis edilen kaynakların gelişmiş güvenliği ve kullanılabilirliği sayılabilir. VDS mevcut tüm yazılım ve donanım araçlarının kullanıldığı fiziksel sunuculara dayanmakta olup sanal makine, benzersiz konfigürasyon ve kontrol paneliyle donatılan tam özellikli bir fiziksel makine kaynaklarına sahiptir. VDS’in sağladığı en önemli avantajlar arasında ilk sıralarda emniyet ve güvenilir kaynakların sadece bir kullanıcıya ait olması gelir. Kritik bilgilerin depolanması ve yedeklenmesi, yazılım dağıtımı ve karmaşık proje yönetimi, maliyet, 1C barındırma ve finansal uygulamalar, IP telefonu ve CRM gib farklı hizmetlerin dağıtımıyla ön planda olduğu kabul edilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM