Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sevkiyatlardan sorumlu komutan olarak Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli kahramanlarından birisi olan Behiç Erkin’in kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Erkin’in 61. ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anmaya Başkan Ataç’ın yanı sıra TCDD Meslek Okulu Mezunları Derneği Başkanı Uğur Yılmaz, Türbeler Dernek Başkanı Mehmet Başerdem ve TCDD ile TCDD Taşımacılık AŞ çalışanları katıldı.

“Tarifi mümkün değil”

Başkan Ataç törende yaptığı konuşmada, “Kurtuluş Savaşımızın en önemli kahramanlarından Behiç Erkin’i kaybedeli yarım asırdan fazla oluyor. ‘Demiryollarının Babası’ olarak anılan bu önemli isim, Eskişehir’in en önemli kent belleklerinden biri olarak bizim için de asla unutulmayacak bir devlet adamıdır. Bu bağlamda şehrin değerlerine gösterdiğimiz hassasiyeti Behiç Erkin’e de göstererek önemli bir spor projemize onun adını verdik. Kentimizin belleğinde yer tutmuş unutulmaz kişileri, isimlerini ölümsüzleştirecek projeler ile anmayı daha doğru buluyoruz. Behiç Erkin o kadar önemli bir insan ki tarifi mümkün değil. Mustafa Kemal Atatürk ile de o kadar birlikteliği ve sevgisi vardı ki; birisi 10 Kasım’da vefat ediyor, diğeri 11 Kasım’da. Böyle bir örtüşme de var. Bu törenleri daha da büyüterek yapabiliriz. 11 Kasım 1961 yılında kaybettiğimiz Türk siyasetçi ve diplomat Behiç Erkin’i, nam-ı diğer ‘Demiryollarının Babasını’ rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun” diye konuştu.

TCDD Meslek Okulu Mezunları Derneği Başkanı Uğur Yılmaz da “Ülkemize ve demiryollarına çok büyük emeği geçene bu büyük insana, biz demiryolculara emanet bırakılan demiryollarının önemini hiçbir vakit unutmayacağımızı, demiryollarının gerçek sahipleri olarak kurumumuza her koşulda ve zor şartlarda sahip çıkacağımızın sözünü veriyor kendisini saygı ve minnetle anıyoruz. Tepebaşı bölgesinde bulunan spor tesisine Behiç Erkin adını veren, anıt mezarı ve çevresinin her türlü bakımını ve temizliğini yaparak her daim ziyaret edebilir durumda bulunduran ve emeğini esirgemeyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM