Zahmetsiz ve hızlı bir uygulama olan diş beyazlatma izmir işlemi ile kişiler dişlerine estetik görünüm kazandırabilmektedirler. En etkili diş beyazlatma uygulaması olan ofis tipi diş beyazlatma tedavisi ile hasta, 45 dakika içerisinde kendisinin bile inanamayacağı inci gibi dişlere sahip olabilmektedir.

Hamilelere ve 18 yaş altı kişilere uygulanması önerilmeyen diş beyazlatma, herkesin güvenle tercih edebileceği tedavidir. Doğal dişlere aşındırma yapmadan estetik görünüme sahip olmak diş beyazlatma tedavisi ile farklı boyuta taşınmıştır. İşinde tecrübeli bir diş hekimi ile başlanan diş beyazlatma, sonunda size en iyi tatmini verir.

Dişlerde yamukluk veya fonksiyonel bozukluklar yok ise diş beyazlatma işlemi kişinin en çok tercih etmesi gereken seçenek olmalıdır. Çünkü doğal dişlerin yerine yapılacak olan dişler, zamanla aşınmalara maruz kalabilmektedirler. Rahatlık açısından da doğal dişler her zaman öncelikli sırada olmalıdırlar. Bu sebeple diş beyazlatmanın diş estetiği tedavisindeki önemi çok büyüktür.

Diş beyazlatma ile ilgili en çok merak edilenleri sizler için derledik;

Diş Beyazlatmada Kullanılan Jeller Zararlı mı ?

Hayır. Ağartıcı dediğimiz kimyasal solüsyonun dişlere ve kişiye bir zararı yoktur. Sadece diş etlerine değmemesi gereklidir. Bu sebeple de öncelikle diş etlerine koruyucu jeller sürülmektedir. İşinde uzman bir hekimin gayet rahatlıkla uygulayabileceği bir işlemdir.

Hidrojen Peroksit diye adlandırılan bu beyazlatıcı ajanın hiçbir zararı yoktur. Dişlerin dış yüzeyine uygulanan bu kimyasal, dişlerde sararmalara sebep olan etkenleri dişlerin yapısından uzaklaştırır. Bu şekilde dişler de bembeyaz bir görünüme kavuşur.

Diş Beyazlatma İşlemi Acıtır Mı ?

Diş beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında bir ağrı oluşmaz. Çünkü diş etleri veya diş kökleriyle ilgili bir işlem yoktur. Sadece dişin dış tarafları işlemden geçer. Bu yüzden gönül rahatlığıyla, korkmadan bu tedaviyi düşünebilirsiniz.

Tedavi sonrası 1-2 gün içerisinde sonlanan bir diş hassasiyeti yaşanması olağandır. Bu süre zarfında diş sızlaması yaşamamak için çok soğuk-sıcak gıdalar tüketmekten kaçınılmalıdır.

Diş Beyazlatma Kalıcı Bir İşlem mi ?

Diş beyazlatma işlemi sonrası renk zamanla kaybolmaya başlayabilir. Renk kaybının en aza indirilmesi için doğru bir ağız ve diş bakımı gereklidir. Kişiler ara ara dişlerine diş taşı temizliği de yaptırırlarsa tedavinin etkisi daha uzun olur. Çay, şarap, kahve, sigara gibi alışkanlıkları fazlaca tüketmek, tekrardan sararmaların hızını arttırır. Bu sebeple mümkün olduğunca olumsuz durumlardan kaçınılmalıdır.

Dişlerin tekrardan renklenmesi durumunda diş beyazlatma işlemi tekrar edilebilmektedir. Herhangi bir olumsuzluk da yaratmaz. Çünkü zararlı bir uygulama değildir.

Kaplama Dişler Beyazlatılır mı ?

Kaplama dişler, diş beyazlatma işlemi ile beyazlamaz. Arka dişlerde olan kaplamalar beyazlatma işlemi sonrasında herhangi bir uyumsuzluk yaşatmazlar. Ama ön dişlerde olan kaplamaların beyazlatma tedavisi sonrası değişmesi gerekebilir.

Ev tipi Diş Beyazlatma Nedir ?

Ev tipi diş beyazlatma uygulaması, diş hekiminin kişiye özel olarak hazırladığı ekipmanlar ile gerçekleşir. Kişi, gece uykuya yatmadan önce kendisine özel olarak hazırlanmış kalıpların içine jelleri koyar. Bu kalıpları dişlerinin üzerinde 6 saat kalacak şekilde takar. Ortalama 15-20 gün boyunca bu işlemleri gerçekleştirir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir ?

Klinikte diş hekimi tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemidir. En etkili sonuç veren beyazlatmadır. Kullanılan kimyasal ajanların etkinliğinin daha iyi olması için lazer ışını ile desteklenir. Dişler, 15er dakikalık periyotlarla 3 defa tekrarlanmak üzere işlemden geçerler. Sonunda dişler bembeyaz bir görünüme kavuşabilmektedir.

Diş Taşı Temizliği Beyazlık Sağlar mı ?

Hayır. Bu işlem dişlerde bulunan tartar plakları temizlemek için uygulanır. Fakat diş taşı temizliği de diş beyazlatma işlemine olumlu katkı sağlar. Zamanla rengi sararmaya başlayan dişlere ara ara temizlik yaptırmak, sararmayı hızlandıran etmenlerin de ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Sadece rengin korunması için değil, dişlerimizin genel sağlığı içinde diş taşı temizliği yaptırmak önemlidir.

Diş beyazlatma işleminin en çok merak edilen tarafı ise fiyatıdır. İnternet ortamında birçok bilgi mevcuttur. Fakat bu bilgilerin güncel olması önemlidir. Yoksa kişiler yanıltıcı bilgiler elde etmiş olurlar. Bu sebeple izmir diş beyazlatma fiyatları hakkında doğru bilgiler edinmek için tedavi olmayı düşündüğünüz klinik ile iletişim kurmak, en akılcı çözüm olacaktır.

Editör: Mustafa YILDIRIM