Dövme sanatı tarih öncesi dönemlere dayanan deri üzerine uygulanan desen veya işaretlere verilen genel bir isimdir. Bazı topluluklar dövme işlemini süs olarak tercih etmişlerse de pek çok toplumda kötü ruhlara karşı koruma ve hastalıkların giderilmesi için bir tılsım görevi gördüğüne inanılmıştır.

Günümüz dövme işlemi indüksiyon tipi olan profesyonel makineler tarafından yapılmaktadır. Modern dövme bir tür sanatsal eylemdir. Vücut sanatı veya avangart sanat olarak nitelendirilmektedir. Hayatın her kesiminde yaygın olan dövmeler bireyin kendini ifade etmesine ve kendini tanımlamasına katkı sağlıyor. 

Dövme Modeli Nasıl Seçilir

Vücudunuza kalıcı dövme işlemi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bir tanesi dövme seçimidir. Bir topluluğu veya siyasi düşünceyi temsil eden fikirlerden uzak durmalısınız. Çünkü fikirler her daim değişkendir. Dönemin trendi haline gelmiş dövme modellerini de seçerken dikkatli olmalısınız. Çünkü popülerliğini kaybettiği zaman dövmenizden soğuyabilir ve sildirmek isteyebilirsiniz. Bu durum sizin açınızdan daha maliyetli olabilir.

Dövme tarzları da seçim yapma aşamasında düşünmeniz gereken bir husustur. Hangi dövme tarzından hoşlandığınıza karar vermelisiniz. Yaptıracağınız dövme kişiliğinizi yansıtacağı için dövmenizden sıkılıp sıkılmayacağınız konusunda düşünmeniz ve son kararı vermeniz önemlidir.

Dövmenizi seçerken anlamlı bir model arıyorsanız. Aşağıda yer alan web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Anlamlı dövme modelleri detaylı şekilde anlatılmış faydalı içeriklere sahiptir.

Dövme Yaptırmak Acıtıyor Mu?

Son dönemde dövme konusunda popüler soru haline gelen acı hissi modern uygulamalarda gelişen dövme makineleri ile birlikte en aza indirilmiş görünüyor. Her ne kadar acı hissi minimuma indirilmiş ise de acı hissetmemek mümkün değildir. Dövmenin uygulanacağı bölge bu durumda önemli bir yer almaktadır. Bu konuda bir dövme sanatçısı ile iletişime geçmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Ek olarak acı hissi kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir.

Dövme Fiyatları

Hali hazırda bir model seçimi yaptıysanız ve kararınızı verdiyseniz geriye dövme sanatçınızı seçmek kalacaktır. Dövme modeli seçerken fiyata etki eden faktörler dövmenin rengi, dövmenin detay seviyesi ve dövmenin uygulanacağı bölgedir. Dövme modelinizi seçerken bu etmenleri göz önünde bulundurarak uygun maliyetli dövme tasarımı oluşturabilirsiniz. Dövme fiyatları her bir dövme stüdyosunda farklılık göstermektedir. Sanatsal bir eylem olarak algılandığı için dövme stüdyolarından birbirinden çok farklı teklifler alabilirsiniz.

https://www.dovmestudyo.com/

Editör: Mustafa YILDIRIM