“Partimizin 37. Kuruluş yıl dönümünde, öncelikle; kurucu Genel Başkanımız Sn Rahşan Ecevit ve kuramcımız Sn Bülent Ecevit’i saygıyla anıyorum. Bu vesileyle, Demokratik Sol Partinin nihai hedefinin; ülkemizin geleceğini, yeniden ve daima,  Atatürk ilke ve inkılâpları ve Bülent Ecevit’in halkçılık anlayışıyla, inşa etmek olduğunu da bir kez daha ifade etmek isterim. Çünkü bu bizim, öncelikle milletimize ve tabi ki kuramcımız Bülent Ecevit’e olan borcumuzdur.

DSP, 1980 ihtilalinden sonra kurulmuş ve o tarihten bu güne; ömrünü ve önemini muhafaza etmiş yegâne partidir. Yerel yönetimlerde ve parlamentoda,  3 kez ülkemize hizmet etme görevi üstlenmiş ve dolayısıyla, iktidar tecrübesi olan ve ayrıca Ecevit felsefesini, DSP kültürüne dönüştürmeyi başarmış; devlet hafızası ve geleneğini içselleştirerek,  edinmiş olduğu tecrübeleri, yeniden milletimizin yararına dönüştürmek için elinden geleni yapmaktadır.

Son günlerde ise milletimize dayatılan bu siyasi açmazdan ne şekilde çıkılacağına dair, yeni bir yol haritası çizmek için her türlü gayreti göstermekteyiz. Muhalefet yapısını dar bir kalıpta tutarak, milleti yönetecek aklın sadece kendilerinde olduğunu düşünen liderlere de elimizden geldiğince, gerçeğin bu olmadığını; güçlü ve daha kapsayıcı bir muhalefet bloğunu oluşturmamızın gerekliliğini de bıkmadan anlatmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, partimizin 37. Kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutlarken; yeniden, iktidar olma iddiamızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek isterim.”

Editör: Mustafa YILDIRIM