Türk Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen 1 No lu şube başkanı Haydar Urfalı, düzenlediği basın toplantısında AKP İl Başkanı M.Dündar Ünlü’den randevu talebine yanıt alamadıklarını belirterek  Eskişehir’de ‘Yenikapı Ruhu’na sahiplenmediğini öne sürdü
Başbakanın “Yenikapı’yı gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasiden yana aldığımız tavırdan asla vazgeçmeyeceğiz, asla unutmayacağız. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır, ikinci kurtuluş zaferidir. 15 Temmuz milattır” cümlelerini hatırlatan Türk Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Urfalı, “Türkiye-Kamu Sen Eskişehir İl temsilciliği olarak bizler de özellikle yürütme erkini elinde bulunduran  siyasi iktidar temsilcilerinden; ‘Yenikapı ruhu veya milli birlik ve beraberlik ruhuna uygun yaklaşımlar görmek istiyoruz’. Bu ruh sözde değil uygulamalarda görülmeli ve yaşatılmalıdır” dedi.
Bu yaklaşımı AKP İl Başkanlığından ve il Başkanı M.Dündar Ünlü’den göremediklerini belirten Haydar Urfalı şunları söyledi:
“Şöyle ki; 10/08/2016 tarihinde İl Temsilciliği Başkanlar Kurulu toplantımızda alınan karar gereğince, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında kamuda yaşanan açığa almalarla ilgili olarak ilimizdeki siyasi partilerin il başkanlıklarının ziyaret edilmesi planlanmıştır. Bu amaçla, 12/08/2016 tarihinde MHP, CHP ve AKP İl Başkanlıkları aranarak randevu taleplerimiz iletilmiştir. MHP ve CHP İl Başkanlıklarından talep ettiğimiz görüşmeler 13/08/2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ancak, AKP İl Başkanlığı ve Sayın İl Başkanı Dündar Ünlü, sekreterini her hafta arayıp hatırlatmamıza ve toplamda 6 defa  not bırakmamıza rağmen, randevu talebimize olumlu ya da olumsuz bir cevap vermemiştir. “Milli birlik ve beraberlik ruhuna” yakışmayan bu tutumundan dolayı kendisini kınıyoruz. Sayın Başbakanın talimatına rağmen, Yenikapı’yı korumadığını ve sahip çıkmadığını görüyoruz. Buradan kendisini kamuoyuna şikayet ediyoruz.
Büyük Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye’mizin küresel emperyalizmin Truva atı olarak kamunun her alanını ve insanlarımızın ruh ve fikir dünyasını bir virüs gibi işgal eden FETÖ oluşumunu kökleriyle birlikte tedavülden kaldırma çabasını top yekün göstermesi gerekmektedir. İçinden geçmekte olduğumuz böylesine hassas ve sıkıntılı süreçte bile bazı zihinlerin hala ayrımcılık yapmaya çalışmasını anlayamıyoruz. Ayrımcı düşüncelerin sahiplerine soruyoruz;
Dilinizden düşürmediğiniz Yenikapı Ruhu Eskişehir'de hayat bulmasın mı istiyorsunuz? Yoksa bu sizin için hiç bir anlam ifade etmeyen kuru bir sözden mi ibaret?
Bir türlü kurtulamadığınız ayrımcılık batağından çıkarak, bundan sonraki süreçte kamudaki görevlendirmelerde “Ehliyet, Liyakat ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Büyük Türk Milletine Sevda, Bağılılık ve Sadakat” ilkesinin tek ve yeter şart olmasını nasıl sağlayacaksınız?
Unutulmamalıdır ki; artık cumhuriyetimizin, devletimizin ve ülkemizin egoları şişkin siyasilere ve yöneticilere değil, özü sözü bir millete sevdalı devlete sadık hizmet sevdalısı milli birlik ve beraberlik ruhuna inanan gönüllere ihtiyacı vardır.”
 
 
Editör: TE Bilişim