Tepebaşı Belediyesi Matematik Evi, Dünya Matematik Günü’nü 5 gün sürecek etkinlikler ile kutlayacak. 5 gün sürecek etkinliklere 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşlar katılabilecek.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefleyen Matematik Evi, Dünya Matematik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Öğrencilerin yanı sıra matematiğe ilgi ve merak duyan her yaştan vatandaşların davet edildiği Dünya Matematik Günü etkinlikleri, 14-18 Mart tarihleri arasında ve 10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikler arasında; sayılar, Pi Sayısı, origami, oyunlar, Pisagor teoremi, düzlem kaplama, donguri, düğümler, puzzle, sözsüz ispatlar ve problemler yer alıyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de yaptıkları açıklamada, öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşları Dünya Matematik Günü etkinliklerine davet etti. Etkinliklerin düzenleneceği 19 Mayıs Gençlik Merkezi, Yenibağlar Mahallesi Yılmaz Büyükerşen Bulvarı No: 143 adresinde hizmet veriyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM