Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı

Ecz. Nuran Yenilmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle şu mesajı yayınladı; "Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 99.yılı Kutlu Olsun.

Gazi Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusunun zaferle sonlandırdığı, dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharrebesinin 99.yılını 30 Ağustos'ta gurur, minnet ve saygı ile kutluyoruz.

Bu yolda canlarını, Vatanları uğruna gözünü kırpmadan kaybeden binlerce şehidimizin ruhları şad olsun. Onları kalbimizde derin bir saygı ve sızı ile her daim anıyoruz.

Bizler Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ve değerlerinin önemine bilen, Cumhuriyetin, milliyetçiliğin, laikliğin, inkilaplarının takipçisi ve uygulayıcısı olan nesilleriz.

Bizler Atatürk’ü sadece dilde sevenler değiliz, onu ve bu ülkeye kattıklarının önemini özellikle 21.yüzyılın kaotik dünyasında farkında olanlarız.

Bizler Atatürk’ü lafta anlamıyoruz veya adını anmakla kalmıyoruz.

Bizler özellikle Cumhuriyetin önemi ve niteliğini özümsemiş bireyler olarak yaşamımızın her alanında bu değerleri yaşıyor ve yaşatıyoruz.

Bizler Atatürk’ü seviyoruz derken "Laf Olsun" diye yada "Körükörüne" söylemiyoruz, onun izinden gitmenin önemini bilerek, yaşayarak söylüyoruz.

Keşke şimdi olsa idi derken tekrar bir kurtarıcı beklediğimiz için değil bu kadar kısa yaşama sığdırdıkları için kendisine teşekkür edemediğimiz için hayıflanıp, üzülüyoruz.

Atam, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Cumhuriyetin niteliklerinin bilincinde, ilke ve inkilaplarının takipçisi olarak gelecek nesillerin eğitimi, insani hakları, özellikle kadınların ve gençlerin gelişimi için her zaman ve koşulda çalışmalarına devam edecektir. Yolun yolumuzdur."

Editör: TE Bilişim