Milli eğitim bakanlığının tavsiyesiyle derslerdeki başarıyı yükselttiler. İki Eylül ortaokulunda yıl boyu süren akıl oyunlarının finali yapıldı. Okul-Aile Birliği Başkanı Ayten Keskin öğretim yılı boyunca yapılan akıl oyunları çalışmalarında akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, kavrama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin geliştirildiği Akıl oyunları ile  çocuklarda akıl yürütme becerilerini geliştirirken gerçek hayat problemlerine karşı da bir bakış açısı kazandırıldığı sınavlarda doğru ve ani karar vermeyi öğrendiklerini ve faydaları memnuniyet verici olduğunu belirtti.

  Okul müdürü Celal İrtekin, " Bu projede katkısı olan okul idareci ve öğretmenleri ile proje yürütücüsü Matematik öğretmeni  Doktor Ayhan Kızıltoprak'a teşekkür ederiz.

  Pandemi döneminde bakanlığımızın tavsiyelerine uyarak İki Eylül Ortaokulunun öğrencilerinin kendi potansiyellerinin farkına varabilmeleri, hızlı ve doğru karar verebilmeleri, problemler karşısında kendilerine özgü çözüm yolları üretebilmeleri ve en önemlisi de kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için yıl boyunca akıl oyunları kapsamında etkinlikler düzenlendiğini .bu eğitimlerin  akademik eğitime de katkı sağladı.

İki Eylül Ortaokulu olarak bu sene birincisini düzenlediğimiz akıl oyunları final yarışmamızın haklı gururunu yaşamaktayız. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin derslerine ve etkinliklerine yüksek katılım göstermişlerdir. Bu etkinliklerin ve yarışmamızın bir başlangıç olduğunu bilerek, gelecek senelerde geleneksel hale gelecek şekilde okulumuzun öncülüğünde il genelinde yarışmalar düzenlemek hedefimizdir.Akıl oyunları finalinde dereceye girenler ödüllendirildi"dedi.

Editör: TE Bilişim