Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaret eden CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’de 8 ortaokul tabelasının  hafta içerisinde aniden değiştirilerek “İmam Hatip’e” çevrilmesine tepki göstererek bunun hesabını Ankara’da   soracaklarını söyledi.

Eğitim alanında ‘sıfır’ çektiğimizi belirten Usluer, Eğitim meselesinin memleket meselesine döndüğünü ifade etti. Son iki yıldan beri yapılanlar ama son bir yılda ivmesi giderek yükselen eğitimde dine dayanma, din temelli eğitimin öne geçirildiğini belirten CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Usluer, “ Hiçbir kimsenin dinlenmemesi ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da FETÖ’cüler değil sadece FETÖ’cüler öncelikli değil kendisine muhalif olan, kendisine karşı ses çıkaran herkesi susturma yolunda hızlı adımlar atması bugün geldiğimiz noktadır. OHAL adı altında KHK’larla yönetilen bir ülkede, her yanında, her kesiminde yoğun bir korku ortamı yaratmak, yoğun bir baskı ortamı yaratmak ve herkesi susturmak. Amaç sadece ve sadece bu” diye konuştu.

Okul müdürleri eğitimci kimliklerine dönsün            

Eskişehir’de 8 ortaokulun İmam Hatip’e çevrilmesine de sert sözlerle tepki veren Usluer, şunları söyledi:

 “Eskişehir’de son bir haftadır yaşanan rezaletin hesabını kim verecek? Milli Eğitim Bakanlığı verecek.  Biz bu hesabı Eskişehir’de hep birlikte soruyoruz ama bu hesabı Ankara’da da soracağız.  Aynı okul bahçesi içerisinde farklı iki nitelikte okul açılamaz arkadaşlar. Okullar küçük küçük kampüslerdir. Bir devlet okulu ile genel bir lise ile genel bir ortaokul ile meslek okulu aynı çatı altında olmaz. Aynı çatı ve bahçe içerisinde iki farklı tabela olmaz.  Üstelik İmam Hatip okullarının eğitim ve öğretim temelleri farklıdır. Bu okulların eğitimdeki hedefleri farklıdır. Veliler kendi özgür iradeleri ile çocuklarını bu okullara gönderebilirler. Buna karışacak halimiz yok.  Ama velilerin kendi özgür iradeleri ile seçtikleri düz liseleri, ortaokulları İmam Hatipleştirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Okul müdürleri de kusura bakmasınlar eğitimci kimliklerine geri dönsünler.”

Eğitim süreçlerinin tamamına müdahiliz

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan da Eskişehir’de geçen hafta içerisinde adeta korsan bir eylemle okulların tabelalarının değiştirildiğini belirterek,  bir anda 8 ortaokulunun İmam Hatip sınıfları açılarak bir nevi muhalifleştirilmeye başladığını öne sürdü.  Alkan, “ Eğitimin bu kadar laik bir ortamdan uzaklaştığı bir dönemde bizlerde eğitim emekçileri olarak Türkiye’de eğitim süreçlerinin tamamına müdahiliz. Sadece bu okul türlerinin değiştirilmesi değil aynı zaman da anaokulundan üniversite eğitimine kadar bizim savunduğumuz temel ilke olan eşitlikçi, kamusal, bilimsel, laik bir eğitim modelini sürekli ele alıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim