Ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrenciler, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik(ATP) ve Anadolu meslek(AMP) programlarına 25 Mayıs 2018 tarihine kadar geçiş başvurusunda bulunabilecekler.

Türkiye genelinde 51 alanda eğitim verilen mesleki ve teknik Anadolu liselerinde Eskişehir’de uçak bakım, raylı sistemler, biyomedikal, yenilenebilir enerji,harita ve kadastro, adalet, sağlık,tarım,inşaat, bilişim, makine, metal,elektrik elektronik, yiyecek içecek gibi 30’un üzerindeki alanda mesleki eğitim veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Teknik/Anadolu Meslek programlarında alana geçiş, tercih ve yerleştirme e-kılavuzununa göre, tercih başvurusu öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne velisi tarafından veya internet üzerinden bireysel olarak yapılabilecek.

Hem yüksek öğrenim kurumlarına  hem de iş hayatına eleman yetiştiren Anadolu teknik programlarına, ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olan öğrenciler başvurabilmekte ve 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyati derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanmakta ve oluşan puanlarına göre yerleştirilmektedir.

Ağırlıklı olarak iş hayatına eleman  yetiştiren Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40'ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenmektedir.

Alan tercihi yapacak öğrencilerin TEOG puanlarının öğrenim görmek istedikleri okulun 2017-2018 eğitim-öğretim yılındaki 9 uncu sınıf taban puanına eşit ya da büyük olması gerekmektedir.

 Denizcilik alanını tercih edebilmek için MBY sınavında başarılı olma şartı aranacaktır.

Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri halinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

Öğrenci ATP tercihlerinden herhangi birisine yerleşmiş ise AMP tercihleri dikkate alınmayacaktır. ATP tercihlerine yerleşememesi durumunda ise AMP tercihleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre değerlendirilecektir. ATP ve AMP yerleştirme sonuçları 22 Haziran 2018 de ilan edilecektir.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında uygulanmakta olan meslek alanlarının

Okul,Program, Alan ve Dal Tanıtım Bilgileri: http://mbs.meb.gov.tr/ ile

http: //www .alantercihleri .comadreslerinde yer almaktadır.                      

Editör: TE Bilişim