Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan, Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, eğitim yöneticilerinin okullarda ya da işyerlerinde gerçekleştirilecek demokratik seçimlerle belirlenmesini ve yönetici atamalarında liyakat ve yeterlilik kriterlerinin temel alınmasını savunduklarını söyledi.

“Okul yöneticilerinin vali tarafından atamsının hükümetin kadrolaşma politikalarına yol açacağı çok önem verdiğimiz iş barışına zarar vereceği, eğitim emekçileri üzerinde bir baskı oluşturarak eğitimde yeni bir kaos yaratacağı” fikrini yineleyen Demir, “Açıktır ki bu yasaya göre yapılacak atamalarda tek kıstas hükümetin çizgisinde olmak olacak ve bütün atamalarda "siyasi torpil" ya da “yandaş sendika” temel belirleyen haline gelecektir. Eğitimin tüm bileşenleri; öğretmenler, öğrenciler, veliler bu durumdan etkilenecek, eğitim sistemi altüst olacak ve iş barışı bozulacaktır” dedi.

Okulların seçimle belirlediği idarecilerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından atamasını beklediklerini vurgulayan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:

“Ayrıca yıllardır savunduğumuz okulların demokratikleştirilmesi talebimiz tam da bugün yaşam bulmaktadır. Bu çerçevede; Eğitim Sen Genel Merkezinin 09.04.2014 tarih ve 37 nolu aldığı kararla 5–8 Mayıs 2014 tarihlerinde işyerinde “Yöneticilerimizi Seçiyoruz” kampanyası içerisinde sandıklar kurulmuş ve Okullarımızda adaylar arasında seçim yapılarak Müdür-Baş Müdür Yardımcısı-Müdür Yardımcısı belirlenmiştir. Atamalar yapılırken bu durumun dikkate alınmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim