Eskişehir Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi  koordinatörlüğünde yürütülen“Tarihi Romanlarla Tarihin ve Edebiyatın İzinde” projesinin paydaş okulları ikinci atölye çalışmasını  Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ev sahipliğinde Kemal Tahir’in Devlet Ana romanı üzerine gerçekleştirdi. 

Osmanlı Devleti’nin kuruluşuyla ilgili bir romanı okuyup kurguyu olayların geçtiği mekanda değerlendiren öğrencileriler tarih ve edebiyat konusunda farkındalık oluşturdular.

Tarihi değere sahip altı ilimizden paydaş  beş okulun katıldığı projeyle öğrenciler roman ile ilgili yorumlarını  atölye çalışmasıyla  birbirlerine aktarırken, tarih, edebiyat, coğrafya ve sosyoloji bilgileriyle Osmanlı devletinin kuruluş dönemini anlamaya çalıştılar. Bir sonraki çalışmanın Bursa BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi'nin ev sahipliğinde yapılacağını bildiren Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Turgut Erguvan son atölye çalışmasının Eskişehir’de geniş bir katılımla yapılacağını ve yıl boyunca gerçekleştirilen bu projenin sonuçlarının raporlaştırılarak Bakanlığa sunulacağını söyledi.

Erguvan, katılımlarından dolayı İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü  Hüseyin Sarı’ya, emeği geçen tüm öğretmenlere ve  misafirperverliklerinden dolayı Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’e ve Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü  Fadıl Ağdağ’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim