AÜHM- Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü’nün 26 Aralık Cuma günü düzenlediği “Sat Kendini - Kişisel Marka Olma ve Pazarlama” adlı konferans Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. Özel Oytun Türkoğlu’nun katıldığı etkinlikte öğrencilere üniversiteden iş hayatına kadar kişisel marka olma ve pazarlama sektörüyle ilgili bilgiler verildi.

 

“Bu konferansta konu ve isim gereği herkesin aklına önce para geliyor.” diyen Özel Oytun Türkoğlu, anlattığı hiçbir şeyin para olmadığını söyleyerek insanın kendini satması konusunda şöyle konuştu: “İlkokuldan başlayarak üniversitede, iş hayatında sürekli kendimizi satıyoruz. Neredeyse herkes kendini sevdirerek bir pazarlama yapıyor aslında ama asıl önemli olan kendimizi ne kadar iyi satıp satamadığımız.

 

“Arkasını dolduramayacağınız hiçbir iddiada bulunmayın”

 

Hayatta başkalarını taklitten mutlaka kaçınılması gerektiğini savunan Türkoğlu, önemli olanın insanın kendini doğru yansıtabilmesi olduğunu ifade ederek “Ne iseniz o olun, iddialı olmaya çalışmayın ve arkasını dolduramayacağınız hiçbir iddiada bulunmayın.” gibi tavsiyelerde bulundu.

 

“Mutlaka herkesin bir kartviziti olmalı.” diyen Türkoğlu, her yerde ve her zaman bu kartvizitlerin taşınması gerektiğini çünkü o kartvizitlerin insanın kendini sunmasının ve tanıtmasının en kalıcı yolu olduğunu vurguladı.

 

Konferans Özel Oytun Türkoğlu’nun öğrencilerden gelen soruları cevaplandırması ile son buldu.

 

Taha Ulusoy 

Editör: TE Bilişim