Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlamasının yanı sıra kondisyon bisikleti gibi akıllı teknoloji ürünü cihazlar kullanıcıların kendilerine özgü planlamalar yapmasına ve spor faaliyetlerini kişiselleştirmesine de imkan veriyor. Kullanıcıların yaşam kalitesini artıran son yılların popüler cihazları arasında ilk sıralarda de el süpürgesi olarak da bilinen dikey süpürge modelleri geliyor. Wero Tech kondisyon bisikleti ve dikey süpürge modelleri ile sizlere kolaylık, hız ve pratiklik sağlayan bir marka olarak üstün teknolojinin kullanıldığı ürünleriyle sektörünün öncü isimleri arasında yer alıyor.

Süpürge olmadan temizlik olmayacağı konusunda hemfikir olduğumuzdan eminiz. Yaşam alanlarını en verimli şekilde temizlemek ve süpürme işlemini en pratik şekilde gerçekleştirmek için ise süpürge seçimi titizlikle yapılmalıdır.

Süpürgeler elektrikli ve şarjlı olmak üzere iki ana sınıfta kategorize edilmekle birlikte ana sınıfların altında alt kategoriler de bulunur. Elektrikli süpürgelerin çalışabilmesi için prize takılması gerekirken şarjlı süpürgeler şarj edildikten sonra, prize takılmaları gerekmeden kullanılabilirler. Şarjlı el süpürgesi alırken şarj sonrası kullanım süresinin ne kadar olduğu değerlendirilmesi gereken noktalardan biridir.

El süpürgesi modellerinin emiş gücünün ne kadar yüksek olduğunu öğrenmek için toz toplama sınıfı kontrol edilmelidir. Toz toplama sınıfı harflerle ifade edilir ve harfler ilerledikçe toz toplama veriminde düşme olur. Süpürgelerin toz toplama sınıfı, halı ve sert zemin olmak üzere iki sınıfta incelenir. Fayans ve parke gibi alanlar sert zemin olarak nitelendirilir. Ayrıca temizlenmek istenilen alanda halı varsa halı çekiş gücü de önemlidir. Alınan el süpürgesi özelliklerine bağlı olarak sert zeminde ve halıda verimli temizlik yapma imkanı vardır.

Dikey süpürge seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir faktör ses seviyesidir. Desibel olarak da anılan ve “dBA” olarak ifade edilen değer ne kadar düşük olursa ürünün çalışırken çıkardığı ses seviyesi de o kadar düşük olur. Süpürgeler için ideal ses seviyesinin modellere göre değişiklik göstermesi mümkündür.

Satın alınacak süpürgelerde kullanılan filtreler de çok önemlidir. HEPA filtre kullanan süpürge modelleri 0.3 mikrona kadar olan tozları yakalamalarının yanı sıra tozların yeniden havaya karışmasını da engellediğinden yapılan temizliğin kalitesini artırırlar. HEPA filtreli süpürgeler bu özellikleri nedeniyle evin havasının temiz kalmasında önemli bir rol üstlenirler. Bu nedenle özellikle astım ve alerji gibi sağlık sorunları olan kişilerin yaşam alanlarında kullanılmaları önerilir. HEPA filtreleriyle ilgili göz önünde bulundurulması gereken diğer bir nokta sayısal değere paralel bir şekilde toz tutma verimliliğinin de artmasıdır.

El Süpürgesi Alırken Enerji Tasarrufunu Göz Ardı Etmeyin

Birçok kişi Watt değerinin süpürgenin emiş gücünü belirttiğini düşünmesine karşın Watt, motor gücünü diğer bir deyişle tüketilen enerjiyi ifade eden bir değerdir. Watt gücü yüksek bir ürün almak daha fazla enerji tüketmek anlamına gelir ve enerji tasarrufu imkanından uzaklaşılır. Enerji tasarruflu bir ürün seçimi yapmak için Watt değerinin yanı sıra harflerle ifade edilen enerji sınıfına dikkat edilmesi gerekir.

Emiş gücü yüksek bir süpürge almak için sert zeminde ve halıda toz toplama sınıfına özen gösterilmesi gerekir. Enerji sınıflarındaki gibi toz toplama sınıflarında da alfabede ilerlemek verimliliğin azaldığı şeklinde yorumlanmalıdır.

Süpürge ses seviyesi, cihaz çalıştırıldığı sırada yaşam alanındaki kişilerin ve komşuların rahatsızlık duymaması için en önemli noktalardan biridir. Sessiz bir süpürge almak istiyorsanız düşük desibelli bir ürün seçmelisiniz. Süpürgelerin ses seviyeleri süpürge modellerine göre değişebilmekle birlikte çok yüksek ses seviyesi maması için 80 dBA’yı aşmayan ürünler tercih edilmelidir.

El süpürgesi ya da dikey süpürge modelleri arasından ihtiyaçlarınıza uygun bir seçim yapmak temizlik sırasında harcanması gereken zaman miktarını minimize ederken temizliğin kalitesinin artırılmasını sağlar. Dikey süpürge modelleri günümüzde en çok kullanılan ev aletleri arasında yer almakta ve kullanıcılar açısından en büyük konfor sağlayıcılardan biri olmaktadır. Ortamdaki tozları, kirleri ve bakterileri temizleme konusunda yüksek performans sergileyen dikey süpürge modellerinden optimum fayda ve verim sağlanabilmesi için kullanım alanına ve amacına diğer bir deyişle ihtiyaçlara uygun seçim yapmaya özen gösterilmelidir.

Kablosuz dikey süpürge modelleri temizlik yapılırken kabloya bağlı olma gerekliliğini ortadan kaldırır. Üstelik dikey süpürgelerin performansının yüksek olması yapılan temizliğin kalitesini artırdığından temizlik için harcanması gereken efor ve ayrılması gereken süre de azalır.

Tüm bu etkenlere göre bir değerlendirme yapıldığında dikey süpürgelerin yalnızca üstün teknolojik özellikleriyle değil ergonomik tasarımları ve pratik kullanımları nedeniyle de hayatı kolaylaştırdığı ve giderek daha sık tercih edildiği söylenebilir. Evlerin ve tüm yaşam alanlarının temizlenmesi için gereken süre dikey süpürge kullanımı halinde çok daha kısadır. Bunun en önemli nedeni dikey süpürgelerle dolap üstlerinin, masa ve koltuk altlarının çok daha detaylı ve konforlu bir şekilde temizlenebiliyor olmasıdır.

Editör: Mustafa YILDIRIM