Müşterilerin reklam faaliyetlerini yönetme, oluşturma ve planlama sorumluluğunu alan reklam ajansları ürün ve hizmet satışlarını dışarıdan bakış açısı ile ele alır. Dünya çapında 200 yıldır varlığını sürdüren reklam sektörü markaya da firmaların bilinirliğini ve gelirlerini artırmak amaçlı çalışma faaliyetleri yürütür. Şirketler ajansları iş ortakları olarak belirleyerek reklam stratejisini geliştirip daha fazla geri dönüş alırlar. Ön pazarlama araştırmasından geri dönüş raporlamalarına ne kadar bütün süreci reklam ajansları kontrol eder. 

Pazarlama konusunda verimlilik elde edebilmek için müşterilerine tavsiye verirler. Reklamların afiş, radyo, televizyon ve sinema gibi kanallar aracılığı ile kamuoyuna ulaştırılmasını sağlarlar. Reklam için kullanılacak olan iletişim tekniklerini saplayarak müşteriyi bilgilendirirler. Firmalar adına yaratıcı tasarımlar üreterek markaya da işletmenin daha dikkat çekici olmasına katkı sağlarlar. Firma profiline bağlı olarak ve firmanın mali altyapısına bağlı olarak çeşitli tasarımlar oluştururlar ve bu tasarımları yayına sokarlar.

En İyi Ajanslar

Reklam ajansının büyüklüğü ve reklam kapasitesi üstlenecek olduğu için en önemli etmenidir. Her reklam ajansı her türlü reklam kampanyalarını yürütemez. Büyük çaplı olan bir işletmenin reklam işlerinin yürütülebilmesi ancak büyük çaplı bir ajans tarafından yapılabilir. Çünkü geniş çaplı bir ön pazar araştırması yapabilen en iyi ajanslar büyük bütçelere sahip olan ajanslardır. Küçük bütçeli olan ajanslar bu konuda büyük olanaklara sahip değildir. 

Büyük ajanslar öncelikle reklamı yapılacak olan ürün veya markanın pazar payını doğru bir şekilde tespit ederek doğru hedef kitlesini belirler. Ardından piyasa araştırmasına ve sokak anketlerine başlayarak raporlama sonuçlarına göre hareket eder. Ajansın stratejik planlama yöntemlerine bağlı olarak farklı birimler ile eş zamanlı çalışması gerekir. Kreatif tasarım ekibi ve bu ekip içerisinde bulunan metin yazarları reklam çalışmasında önemli bir yer edinirler. İmalat kısmında da aktif olarak faaliyet yürüten ajanslar etkin bir şekilde reklam geri dönüşü alabilirler.

Açık Hava Reklamcılığı

Görsel ya da yazılı basın araçlarından sonra en çok kullanılan reklam yöntemi olan açık hava reklamcılığı hedef kitle tarafından kolayca fark edilebilen ve akılda kalıcı olan yöntemdir. Gelişmiş olan teknoloji ile beraber aile yapısı ve yaşantısı ile sosyal çevre ve iş yaşamı değişme göstermiştir. Artık toplum bireyleri fazla okuyan ve fazla çalışan kişilerden oluşuyor. İnsanların ev ortamlarında az vakit harcamalarından dolayı dışarıda daha fazla vakit geçirdikleri gözleniyor. Her gün okul, iş ya da çeşitli sebeplerden dolayı evlerden dışarı çıkıyorlar. İşte bütün bu durumlar açık hava reklamcılığına duyulan ilginin artmasına sebep olmuştur. 

Açık Hava Reklamcılığı Nerelerde Faaliyet Gösterir?

Potansiyel müşteriler ile iletişim kurabilmek türlü reklam ortamlarını kullanabilmek ancak açık ve reklamcılığı ile olabiliyor. Üstelik düşük maliyetler ile çok büyük kitlelere ulaşım sağlanabiliyor. İnsanların reklamı yapılan işletme ya da ürünleri tekrar tekrar görmesine ve akılda kalmasına açık hava reklamcılığı sebep oluyor.

Çatı üstü reklam panoları, cam üzerine uygulanmış olan grafikler, panolar duvar reklamları, ışıklı panolar ya da levhalar, hareketli ve yanıp sönebilen reklamlar, köpük reklamlar, led ekranlı reklamlar, kule reklamları ve otobüs durağı reklamları en çok kullanılan açık hava reklamcılığı araçları arasında yer alıyor.

Otobüs ve araç giydirme reklamları sayesinde markalar ya da ürünler neredeyse bir gün içerisinde milyonlarca kişi tarafından tanınır hale geliyor. Scarlet Media yeni nesil reklamcılık konusunda üst düzeyde bir performansı ortaya koyabilme kabiliyetine sahiptir. Bundan dolayı da uluslararası kalite standartlarında bir hizmete imzasını atmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM