WhatsApp Image 2022-03-16 at 18.51.41 (1) 

Sağlık Çalışanları ESÇAD Popüler Müzik Topluluğu İle Tiyatro kulübünün sunduğu etkinlikte 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte sağlıkçılar gönüllerince bir gece geçirdi. Açılış konuşmasını yapan  Eskişehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Nurcan Öcal, 2 yıl sonra bu gün bu korkunç salgını aşılamanın gücü ile bir nebze geride bırakarak yeniden bir araya gelebildiklerinin altını çizdi. Öcal, “Bundan iki yıl önce 11 Mart’ta 14 Mart’ı kutlamıştık birlikte ve sonrasında tüm dünya ile birlikte ülkemizde de pandemi ilanı ile etkinliklerimizden, sosyal hayatlarımızdan uzaklaşmak durumunda kalmıştık. 2 yıl sonra bu gün bu korkunç salgını aşılamanın gücü ile bir nebze geride bırakarak yeniden bir araya gelebildik.
Etkinliğimize başlamadan sizlere çok kısa ESÇAD kimdir, ne iş yapar, neler yaptı, hedefi nedir birazcık bahsetmek istiyorum.
ESÇAD 27.7.2018 tarihinde; sağlık çalışanları arasındaki ben düşüncesini biz yapmayı hedefleyerek kuruldu.
Sağlık çalışanlarını; 39 meslek gurubu ile ; doktoru hemşiresi, laborantı, eczacısı, teknisyeni, personeli ile bir zincirin tüm halkalarını bir araya getirmek, ayrıştırmadan tek çatı altında toplamak, sağlık çalışanları arasında her türlü ayrımcılıktan ve siyasetten uzak durarak, çeşitli sosyo- kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetler aracılığı ile kaynaşma, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, aynı zamanda sağlık alanındaki yenilikleri de takip eden mutlu sağlık çalışanları oluşturmayı hedeflemiştir. 
2018’den bu yana 1000 ‘i aşan üyelerimiz ile   burs verdiğimiz önceliği sağlık çalışanı evladı olan çocuklarımız ile, covidden vefat eden sağlık çalışanlarının çocuklarına TEV ile birlikte oluşturduğumuz ‘TEV Korona Kahramanlarına Vefa Fonu ‘ile , koromuz, tiyatro ve spor kulubümüz, yayınladığımız ve yazdığımız makalelerimiz, gezilerimiz, sosyal sorumluluk projelerimiz, kamu bilinçlendirme eğitim çalışmalarımız  ile birlikteliğimizi geliştirmeye devam ediyoruz”dedi.
Tebrik etti
 Pandemi sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını kutlayan Öcal, “Pandemi döneminde hastaların dahi  korkarak geçtiği  hastane koridorlarında gecesini gündüzüne katan; evlerini, ailesini,  sağlığını, dinlenmeyi ve hatta uyumayı unutan, halkının sağlığı için can siperane çalışarak  kimine nefes, kimine kalp olan hekimi,  hemşiresi, ebesi, anestezi teknisyeni, röntgen teknisyeni, laborantı, att si, paramediği, eczacısı ve tüm teknik ekibiyle hastaneleri evi bilip çalışan tüm arkadaşlarımızın 14 Mart tıp bayramını kutlar, sağlıklı günlerde yeniden bir arada olalım diyoruz”
WhatsApp Image 2022-03-16 at 18.51.41

Editör: Mustafa YILDIRIM