Ekran Alıntısı-108

2019 da gösterime giren 1917 filmini izlemiş miydiniz?

İngiliz yönetmen, yapımcı ve senarist Sam Mendes'in yazdığı, oynadığı ve yönettiği film iki Britanyalı askerin yaşadığı bşr yolculuğu anlatıyor. Alman cephesine doğru gitmeye çalışan bu askerler almanların o bölgeden çekildiğine dair bir Bilgi alsalar da yolda epey zorlanıyorlar. Savaşın verdiği gerilimi bize çok iyi yansıtan filmin başka iyi yönleri de var. 
1917 filminin diğer iyi yanlarından birisi de filmin sürekli olarak bir akış içerisinde çekilmesi ve savaşın verdiği gerilimi bize çok iyi yansıtması.​Kamera için ayrı bir set kuruluyor ve kamere sürekli olarak hareket halinde olucak şekilde film çekiliyor. Bunu yapmak cidden zor olsa da başarılı şekilde uygulanmış. 
Peki neden filmde bu tarz bir yola gidilmiş dediniz mi sizde? Bunun nedeni yolvuluktaki gerilimi artırmak ve sürekli olarak bize tehlikeli bşr macera içinde olduklarını hatırlatmak. Filmlerin böyle farklı yöntemlerle bize bu kadar çok şey hissettirmeleri çok etkileyici değil mi?

513725

Rüzgar yükseliyor filmini izlemiş miydiniz?

Hayao miyazaki gibi iyi bir yönetmenden çıkan 2013 yapımı çok iyi bir film. Japon bşr  uçak mühendisinin 2. Dünya savaşı sırasında yaşadığı trajedik olaylar kurgusal biyografi olarak kategorize edilebilir. Biyografisinin ele alındığı kişi Niro Horiskoshi isimli kısa öykü ardından manga karakteri olarak kendlne yer buluyor.  Filmde hikaye akışı bazen bize umut veticek şekilde ilerlerse de kesinlikle mod yükseltmek için izlenebilecek bşr film olmadığını söyleyebilirim.

27a6756c9882a29dffa07fe256d34099a0079bb6dab53968ed73bcf6b4b89111._RI_V_TTW_

Movie 43 Eğlenceli

Movie 43 Eğlenceli, tamamiyle matrak ve tamamiyle amacı olmayan güzel bir film. Komedisi biraz argoya kaçsa da Hollywood daki bir çok tanınan isim bu filmde yer alıyor. Bir fragmanına bakın.

Hazırlayan: Ömer Yaramış

Editör: Mustafa YILDIRIM