WhatsApp Image 2022-01-14 at 16.18.32

Orta Çağ filmlerini seviyorsanız ama aksiyon da size göre değilse  "Green Knight"   tam size göre. Hikayesini anlatış tarzı, insan hayatının değerini farklı bir açıdan bakarak anlatması, görüntü yönetmeninin çıkardığı mükemmel iş ile birleşiyor ve ortaya  gerçekten izlemesi keyifli bir film çıkıyor. Filmi izlerken  eserin dünyasına kapılıp o dünyadaki tehlikelerden siz de geriliyor, güzel şeylerden siz de etkileniyorsunuz. Hafta sonu akşamı  izlenecek bir film için mükemmel seçim olurdu.

WhatsApp Image 2022-01-14 at 16.18.31

Rick Gervais'ın başrolde olduğu "The Invention Of Lying" yalanın olmadığı bir dünyayı anlatıyor. Kimse yalan söylemiyor ve üstüne bir de yalanın ne olduğundan bir haberler. Başrolümüz ise kendi başına  yalanı keşfediyor ve film asıl o zaman başlıyor. Bazen tatlı basit filmler isterseniz ya işte bu film tam o.​ Yormadan, sakince vakit geçirmek isteyenlere bugünkü tavsiyem bu film olsun.

WhatsApp Image 2022-01-14 at 16.18.32 (1)

Ricky Gervais'den gidiyoruz yine ondan bir şey önereyim.​ "After Life" adlı kısa dizide eşinin kaybından sonra yaşadığı sıkıntıları bize acı tatlı veren bir İngiliz komedisine bakıyoruz. Bir yandan kendi hayatına son vermek isteyen bir yandan da hayata istemese de umut ile bakmak zorunda olduğu durumlarda kalması karakterin yaşadığı çelişkiden komedi doğmasına sebep oluyor. Dram ve komedi zaten iç içe, beraber olmazlar ise var olamayan iki kategoridir. Bu dizi ise bunu çok iyi kullanarak yer yer üzüyor, yer yer güldürüyor. Oyunculuklar ve senaryo akışı da sade ve ilgi çekici. "After life"  kesinlikle izlenmeli.

Hazırlayan: Ömer Yaramış

Editör: Mustafa YILDIRIM