DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında şunları ifade etti; “8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü, ailede, toplumda, siyasette ve ekonomi alanlarında eşitliğin sağlanması, kadın haklarına dair ihlallerin önlenmesi, kadın emeğinin karşılığını alabilmesi ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığının son bulması adına Eğitim, hukuk, kültür alanlarında gerekli çalışmaların yapılması için kadın mücadelesinin vurgulandığı dayanışma günüdür. Bu aynı zamanda eşitliğin ve demokrasinin mücadelesidir.

Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ailede başlayarak toplumun her katmanında mevcuttur. Maalesef tarihsel, kültürel ve dini nedenlerle kadını eğitimden, iş hayatından ve toplumsal yaşamdan uzaklaştırma gayretleri mevcuttur.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği probleminin halliyle mümkündür.

Kadını toplum dışına iten cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan vazgeçilerek, kadının eşit ve özgür bir birey olduğu bütün kesimlerce kabul edilmelidir.

Bizler DEVA Partisi olarak, kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının bir birey olarak varlığının tam manasıyla kabul edildiği, şiddetin ve istismarın son bulduğu bir dünya temennisiyle

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle diyoruz ki; ‘’Dünya Üzerinde Gördüğünüz Herşey Kadının Eseridir’’

Editör: Mustafa YILDIRIM