Bilindiği üzere, 03/06/2022 tarihinde yapılan Eskişehirspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulunda yeni yönetim listesi oluşturulamaması ve aday çıkmaması nedeniyle, Genel Kurula 12/06/2022 tarihine kadar ara verilmiştir.

Camiamızın içinde bulunduğu durum, Eskişehir’e yakışmamaktadır. Eskişehirspor, mazisi ve Türk futbolundaki misyonu ile süper ligde zirveyi hedeflemesi gereken bir camiadır. Eskişehir’in bağrından çıkan efsane kadrosuyla, yönetimi ve büyük taraftarıyla Eskişehirspor, Türk futbolunda birçok ilke imza atmış ve Anadolu yıldızı payesi almıştır. Eskişehir’in tartışmasız en birleştirici unsuru olan camiamızın etrafında şehrimizin tüm dinamiklerinin kenetlenme zamanının geldiği düşüncesindeyiz.

Biliyoruz ki, 1995 yılında 2.ligten, 2008 yılında süper lige çıkışımıza kadar geçen süreçte büyük mücadeleler verildi ve çok özverilerde bulunuldu. Geride bıraktığımız yıllarda da yönetimlerimiz, insanüstü bir gayretle camiamızı ayağa kaldırmak için mücadele ettiler. Bu vesile ile Eskişehirspor’un başarısı için emek harcamış tüm başkan ve yöneticilerimize teşekkür ederiz.

Malumunuz olduğu üzere, Eskişehirspor’umuzun transfer yasağının kaldırılması için önünde duran en büyük engel, Trabzonspor dosyasıdır. 57 yıllık tarihinde elde ettiği başarılar ve kazandığı kupalarla hepimizi gururlandıran Eskişehirspor, yeniden bir kulüp kurarak borçsuz bir şekilde yoluna devam etmek yerine, borçlarını ödeyerek başı dik bir şekilde hak ettiği lige dönme gayretindedir. Trabzonspor camiasının da, her fırsatta şehrimizin tamamına hakaretler de içerecek şekilde ifadeler kullandığı ve federasyon nezdinde gücünü de kullanarak sürekli camiamız aleyhine kararlar alınmasına vesile olduğu aşikârdır. Büyük Eskişehirspor camiası, tüm şehrin katkı sağlaması ile başta Trabzonspor dosyası olmak üzere tüm dosyalarını kapatacak ve ait olduğu süper lige döndüğünde yarım kalan işini tamamına erdirecektir. Bu hedefe yönelik olarak geçmiş dönemlerde Eskişehirspor yönetiminde görev alan ve bu büyük camiaya hizmet eden kıymetli eski yöneticilerimizden ve şehir esnaflarımızdan imkânı müsait olanların Eskişehirspor’dan olan alacaklarından feragat ederek ilk kıvılcımı yakmalarını temenni ediyoruz.

Kıymetli Eskişehirliler, bu basın açıklaması vesilesiyle geride bıraktığımız süreçte camiamıza maddi ve manevi destekte bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bununla birlikte, şehrimizin kongre üyesi olan tüm sivil toplum başkan ve yöneticilerini 12/06/2022 tarihinde saat:14:00’da Genel Kurul salonunda görmeyi ümit ediyoruz. Sizlerin kongre salonundaki varlığınız, göreve gelecek yeni yönetime de moral ve azim verecektir. Eskişehirspor camiasının artık ayağa kalkma zamanı gelmiştir. Vakit artık, bu şehrin formasıyla hayaller kuran evlatlarımıza sahip çıkma vaktidir. Türkiye’de tüm unsurlarıyla futbolun kitabını baştan yazan Eskişehirspor’un, tarihte olduğu gibi yeniden tüm şehrin kenetlenmesiyle ayağa kalkacağından hiçbir kuşkumuz yoktur”

Editör: Mustafa YILDIRIM