Eskişehir TÜMSİAD Zanzibar Ticaret ve Sanayi Bakanını Ziyaret Etti

TÜMSİAD Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, Afyonkarahisar Tümsiad Başkanı İbrahim Birliktir ve 9 kisilik heyet ile Zanzibar Sanayi ve Ticaret Bakanı Hon. Amb. Anına Salum Ali'yi ziyaret etti.

Ziyaretde Sanayi ve Ticaret Bakanı Anına Salum Ali, Zanzibar ve Türkiye arasının geçmişi birbirlerine benziyor, yatırım için tam zamanın da geldiniz Devlet yatırımlara pozitif bakıyor. Tarım, çiftçilik, balık, turizm sektöründe yatırımlar yapilanabilinir dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Amina Salum Ali, Türkiye den buraya gelen işadamları ile beraber iş çıkartabileceğimize, Bilgi ve Teknolojinizi buraya getireceğinizi inaniyorum. Bakan Amina Salum Ali, Dış ticaret eğitimi ve sektörel bazda eğitim konusunda destek istiyoruz ve hazır sanayi bölgemiz var siz Tümsiad işadamlarını Zanzibar'a yatırım ve iş yapmaya davet ediyoruz dedi.

TÜMSİAD Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 2.5 ay önce Burundi Cumhuriyeti'ne gidildiğini şimdi ise Tanzanya Darüsselam, Zanzibar'da olduklarını buraya yatırım ve ikili görüşmeler yapmaya geldiklerini söyledi. Zanzibar Devleti ile yapabileceğimiz her türlü projeyi Beraber yapabiliriz dedi. Burdaki görüşmelerin çok iyi ve ölümlü geçtiğini 5 firmamızın Tanzanya'ya yatırım yapacağını belirtti. Başkan Engiz, Zanzibar Sanayi ve Ticaret Bakanı Amina Salum Ali'ye kabul edip görüştüğü için teşekkürlerini iletti. Daha sonra işadamları ile B2B görüşmeler ve devlet yatırımlarını görüşmek üzere 2. inci toplantıya geçildi.

Başkan Engiz, Zanzibar Sanayi ve Ticaret Bakanı Amina Salum Ali'ye Türk'lerin ve Türk Devletlerinin Tarihçesini anlatarak 16 Büyük Türk Devletinin para üzerine basılı sembolik Bayraklarını hediye etti.

Editör: TE Bilişim