Otobüs ve hızlı trenle İstanbul’dan birkaç saat uzaklıkta olması da aslında bu popülasyonun artmasında büyük öneme sahip. Şehirde genel olarak gezilip görülecek oldukça fazla nokta var. Genel bir sıralama yapacak olursak müzeler, park ve camilerden bahsedebiliriz. Ancak görmeden olmaz denilebilecek Porsuk Çayı’nı da listenin ilk sıralarına yerleştirmek gerekiyor. Listemizdeki tüm seçenekler ailecek gezilip görülebilecek yerleri kapsıyor.

Bu arada Eskişehir’de konaklama seçeneklerinin de oldukça geniş olduğunu belirtelim. Otel, pansiyon, günlük ev ve uygun fiyatlı sayılabilecek birçok farklı alternatif var. Eskişehir apartları sayfası üzerinden genel bir değerlendirme yapıp detaylara erişebilirsiniz.

Şimdi, hazırsanız, Eskişehir turumuza başlayabiliriz.

 

1- Porsuk Çayı

 

Meşhur Porsuk Çayı.. Çünkü Eskişehir denildiğinde akla ilk olarak bu çay geliyor. Merkezden akan bu çay, şehri ortadan ikiye bölüyor denilebilir. Sağ ve sol tarafında bol bol yeşillik alan ve ağaçlar mevcut. Yorulduğunuzda bu noktada yerleştirilen banklarda dinlenebilir ve içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

 

2- Kent Park

 

Şehir parkı oldukça fazla ilgi görüyor. Bildiğiniz gibi Eskişehir’de deniz yok. Bu sebeple Kent Park içerisine bir yapay deniz yapılmış. Ailenizle birlikte yaz aylarında Eskişehir’e gittiyseniz burada yüzüp serinleyebilir ve güzel bir gün geçirebilirsiniz. Bu yapay denizi çok büyük bir havuz olarak da düşünebilirsiniz.

 

3- Odunpazarı Evleri

 

Eskişehir, tarihi ve kültürel açısından da epey zengin. Hatta Odunpazarı bölgesi doğrudan tarihin merkezi olarak da biliniyor ve bu sebeple turistik açıdan da epey ilgi çekiyor. Çevredeki evlerin büyük kısmı tamamen Osmanlı mimarisine uygun şekilde inşa edilmiş. Günümüzde de renklendirilerek ilgi çekici bir hale gelmiş.

 

4- Balmumu Heykelleri Müzesi

 

Ailecek gezebileceğiniz diğer bir nokta ise Balmumu Heykelleri Müzesi. Bu müzede Osmanlı padişahları, ünlü simalar ve televizyon dünyasındaki birçok ismin de yer aldığı 160 farklı heykel bulunuyor.

 

5- Eti Arkeoloji Müzesi

 

Neolitik Dönem’den günümüze kalan eserleri görmek isteyen aileler, Eti Arkeoloji Müzesi’ni de gezi rotası listesine ekleyebilirler. 1974 yılında halka açılan bu müze, özellikle tarih meraklılarının epey ilgisini çekebilecek eserler barındırıyor. Zira Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı’ya ait örnekler de sergileniyor.

 

6- Şelale Parkı

 

Yürüyüş yapmak; şehri tepeden izlemek ve biraz soluklanmak isteyenler Şelale Parkı’nı tercih edebilirler. Hemen her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekebilecek birçok farklı aktivitenin de yapıldığı bu parkta yiyecek ve içecek hizmeti sunan çeşitli işletmeler de bulunuyor.

 

7- Odunpazarı Modern Sanat Müzesi

 

Dünyanın farklı noktalarından getirilen modern ve çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı Odunpazarı Modern Sanat Müzesi de ailecek gezilirken görülmesi gereken yerler arasında. Ufkunuzu açacak benzersiz tasarımlar gerçekten ilginizi çekecek.

 

8- Kurşunlu Camii ve Külliyesi

 

1525 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, tarih turizmini sevenler için şehirdeki benzersiz noktalardan biri. Normal şartlarda bu alan cami, kervan, aşevi, beylik evi, şadırvan, mektep ve değirmen evi olarak inşa edilmiş.

9- Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Eskişehir’de ailecek gezilecek yerlerden bir diğeri ise Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı. İçerisinde Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi, kalyon gemisi ve hayvanat bahçesi gibi çocukların ilgisini çekebilecek oldukça fazla bölüm yer alıyor.

İç Anadolu Bölgesi genel olarak sert bir iklime sahip olduğundan dolayı kış aylarında gerçekten soğuk olabiliyor. Dolayısıyla küçük çocukları olan aileler bunu göz önünde bulundurarak kalın kıyafetler seçebilir ya da seyahatler için ilkbahar ya da yaz aylarını tercih edebilirler.

Genel bir değerlendirmeyle Eskişehir’de gezilip görülecek birçok farklı nokta olduğunu belirtmek gerekiyor. Tarih, doğa ya da kültürel seyahatlere odaklanan aileler Eskişehir’i dört mevsim gezebilirler. Tüm günü gezerek geçirdiğinizde epey yorulabilirsiniz. Ancak Eskişehir pansiyonları sayfası üzerinden uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine bakabilir ve filtreleme seçenekleriyle ayrıntılarına bakabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM