İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Partisinin Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği seçim istişare toplantısına katılan Kabukçuoğlu 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti’den Recep Tayyip Erdoğan’a giden oyların olduğunu söyledi.

 Ege, Marmara, Akdeniz Bölgelerinde ciddi bir potansiyellerinin olduğunu söyleyen Kabukçuoğlu, “Özellikle biz Ege, Marmara, Akdeniz ve Trabzon civarından iyi olduk. Ama bunun dışında İç Anadolu’da kemikleşmiş bir oy var. Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Tokat, Sivas, Zonguldak, Bartın, Aksaray, Hatay, Kastamonu, Konya gibi illerde ne hikmettir bilinmez sorunumuz var. Mersin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hayat ve Muğla’da epey iyiyiz” dedi. Kabukçuoğlu İttifaka değinerek, “Biz ittifak sayesinde Aksaray’dan bir milletvekili çıkardık. Bunun yanı sıra CHP Kütahya, Elazığ ve Çankırı’dan milletvekili çıkardı” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ ALMANIN YOLU İSTANBUL’DAN GEÇER

İstanbul’un önemine değinen Kabukçuoğlu, “En çok üzerinde durmamız gereken İstanbul. İstanbul’da yüzde 8 oyumuz var. Oraya başka projelerle gitmemiz lazım.  İl Başkanı değişti. İstanbul’a çok önem verilmeli. Türkiye’yi almanın yolu İstanbul’dan geçer. Türkiye’den 9 alınsa da İstanbul’dan yüzde 10 alınsa” ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE’DE KİM İKTİDAR OLACAK DERLERSE BİZ OLACAĞIZ

En çok MHP’den oy aldıklarını belirten Kabukçuoğlu,  “Yeni kurulan bir partiydik. Kitlemiz yoktu. MHP’den CHP’den oy aldık. Yeni seçmenden oy alıyoruz. Esas ağırlığımız MHP, CHP ve AK Parti.  Yüzde 15-18 gibi oylarımız olursa  AK Parti’den bize oylar gelecek. Biz muhalefet bir parti değiliz. Türkiye’de kim iktidar olacak derlerse biz olacağız. Buna gönülden inanın.  Bizim partimizin itibarı çok fazla” dedi.

Editör: TE Bilişim