Diri, “Saygıdeğer Eskişehir halkı ve Eskişehirimizin önde gelen Milletvekilleri, Belediye başkanları, Oda başkanları, dernek başkanları ve Eskişehirimize hizmet eden tüm seçilmiş atanmış herkese son bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Ve bu çağrı ACİL çağrıdır. Zira bu çağrının sonrası yok Eskişehirsporumuz kapanıyor.

Alacaklı futbolcu ailesine teklif edilen %20 kabul görmedi. Ayrıca transferi açmak için verilen çabalar da maddi yetersizliklerden dolayı gerçekleşmedi. 16-17 dosya daha kaldı ve para olmadan imza vermeyeceklerini belirtenler oldu. Sonuç olarak hem borcun tümünün belli miktarda kapatılması için verilen teklif kabul edilmedi hem de transfer açmak için istenen imzalar toplanmadı.

Cuma günü kongre var akabinde pazar günü maç var. Söylenecek söz yapılacak hiçbir şey kalmadı. Bu maddi kriz içinde bu takımı daha fazla götürebilecek herhangi bir ekipte yok. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Sadece ikinci yarı takımın masraflarını karşılamak için En az 4-5 milyon para lazım ve onda da takımın ligde kalacağının garantisi yok. Bu şartlarda şehrin ileri gelenlerinin bu işe el atmadığı sürece yapılacak bir şey kalmadı.

Son yıllarda kötü gidişat ile birlikte yönetim kadrosu güçsüzleştikçe şehir Eskişehirspor'a da uzaklaştı. Gittikçe kan kaybettik. Ancak bu cuma günü takım belki de kayyuma devredilecek. Bu yüzden mazisi şan ve şeref dolu kulübümüzün bu durumunda sadece belli bir avuç insanın karar almasını değil tüm Eskişehirspor sevdalılarının gelip bu durumda orada olması gerekmektedir. Artık; sen onu yapmadın, bu onu almadı, şu böyle söylemişti, gibi polemiklere vakit ayıracak zamanımız yok. Zaten ayrışan paramparça olan bir camiayız. İyi günde bir olamadık bari kötü günde bir olmaya çalışalım. Bu günden daha kötü bir günde olmadı. Artık bu son kongrede bir araya gelmeli ve ne olacaksa burada olmalıdır. Bir liste oluşması şu şartlarda mümkün değil. Kulüp kapanıyor.

Söylediğimiz besteler, gidilen deplasman yolları, son dakika galibiyetleri ve mağlubiyetleri, onca seneye sığdırdığımız sevinç mutluluk, kupalar, heyecandan uyuyamadığımız geceler ve şanlı armamız tarihe karışıyor. Herkes elinden geleni yaptı iyi kötü bu sona gelindi.

Fazla uzatmaya gerek yok. Herkes kendisi bilir. Bu acil ve son çağrımızdır. Cuma günü tüm Eskişehirspor sevdalılarının kongreye gelmesini rica ediyoruz. Eskişehirspor kapanıyor..”

Editör: Mustafa YILDIRIM