MHP İl Başkanı Ayhan Sezer Eskişehir esnafın sorunlarına değinerek görüşlerini dile getirdi. Eskişehir kent merkezinin nüfus yoğunluğu bakımından öğrenci, memur işçi ağırlıklı olmasına rağmen bu özellikleri sahip diğer şehirlerde ki benzer gelişmelerden mahrum kaldığını  söyledi.

Buna neden olarak Eskişehir’in  yabancı ortaklı ve yabancı sermayeli firmaların pazarı haline gelmesinden kaynaklandığını vurgulayan MHP İl Başkanı Sezer, “Tam zamanlı, yarı zamanlı olarak cep harçlığını çıkartmak için çalışan üniversite öğrencileri sayesinde çok ucuz işçi maliyeti ile Eskişehir’de büyük karlar elde eden ama Eskişehir’e kalıcı hiç bir yardımı dokunmayan, bu büyük yabancı firmalarla Eskişehir esnafının rekabet etmesi mümkün değildir. Her sektörden orta ve küçük esnaf sürekli sermayesini azaltmak ve hatta kapatmak zorunda kalmaktadır” dedi.

Eskişehir esnafının ticaret yapamaz haline geldiğini öne süren Sezer, hükümet politikalarının işleyişinin etkili diğer tarafta da yerel yönetimlerin de sorumlulukları olduğunu ifade ederek, kent içi trafik planlamasında tek yöne veya taşıt trafiğine kapatılan cadde ve sokaklardaki esnaf için ticaret hayatı bittiğini sözlerine ekledi.

“YERLİ ESNAFI TERCİH EDELİM”

Otopark nedeniyle trafik keşmekeşin içine girmeyen vatandaşın kent merkezine alışverişe gelemediğini dile getiren MHP İl Başkanı Ayhan Sezer şunları söyledi:

“Sırf park yeri kolaylığı nedeni ile bile daha pahalı ve yabancı sermayeli ürünlerin olduğu yerlerden alışveriş yapmayı tercih etmek zorunda kalıyor. Milli servetimizin, yerli ve daha ucuzu varken,  göz göre göre dışarı gitmesine neden olunuyor.

   Yaz aylarında okulların tatil olması nedeni ile Eskişehir nüfusu iyice azalmakta ve esnaf için çok daha sıkıntılı günler başlamaktadır. Şehre gelen yetersiz sayıda ki turistler, belli bölgelere yönlendirilerek     şehir esnafının  bundan istifade etmesi engelleniyor.

   Eskişehir halkı olarak, bizlerde üzerimize düşen sorumluluğumuzu  yerine getirerek, alış verişlerimizde yabancı sermayeli yerleri değil de yerli esnafımızı  tercih etmeliyiz ki harcadığımız her kuruş kentimizde kalsın, bize dönüşü olsun. Ancak dayanışma içerisinde olursak kalkınabiliriz.”

Editör: TE Bilişim