Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası arasında geçtiğimiz günlerde üst protokolü imzalanan, tedarik zinciri içinde yer alan alıcı ve satıcıların ticari hayatlarını kolaylaştırarak Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü Eskişehir Sanayi Odası’nda imzalandı.
Düzenlenen imza törenine ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Başkan Yardımcıları Sinan Özeçoğlu, Fatih Düş, Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticisi Canay Demirbel ve Eskişehir Sanayi Sitesi Girişimci Şube Yöneticisi Mert Yanıkoğlu katıldı.
İmza töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş,  pandemi nedeniyle firmaların zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ticaretin sürdürülebilirliğine katkı sunmak hedefiyle TOBB ve Ziraat Bankası iş birliğinde adım atıldı. Tedarik Zinciri Finansmanı projesi ile tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini giderilmesi amaçlanıyor.  Proje ile aynı tedarik zinciri içinde yer alan firmaların birbirleriyle olan ticaretlerinde tahsilat riski Ziraat Bankası garantörlüğüyle sağlanacak. Ayrıca 540 güne kadar vade ve taksit imkânları ile de firmalara daha fazla satış yapabilme olanağı sunulacak” dedi.
Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticisi Canay Demirbel ise banka olarak ESO üyelerine de yönelik yeni bir finansman enstrümanı ile hizmet sunacak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şu bilgileri paylaştı;
“Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ürünü ile alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruluyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapısı üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuluyor.
Bankkart Başak Tedarik Zinciri finansmanı ürünü ile topraktan sofraya, denizden masaya, 360 derece yaklaşımıyla üretim ve ticaret zincirinin bütün halkaları, sektörlerdeki tüm taraflar finansal açıdan destekleniyor.
Alıcı ile satıcı kendi aralarındaki ticareti, kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapacak, bu sayede iş hacimlerini artırabilecekler. Alıcı ve satıcı arasında oluşabilecek tahsilat riski ortadan kalkacak, alıcının ürün ve ham maddeye daha hızlı ulaşması sağlanacak. Alıcı ve satıcı kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturabileceklerdir.”
Bu sistemle, zincirdeki risklerin ortadan kaldırılacağını anlatan Demirbel, “Ticaretin daha etkin ve verimli yapılması desteklenecek, alıcının finansman ihtiyacı karşılanıp, üretim, İstihdam, ticarette istikrar ve devamlılık sağlanacaktır” dedi.