Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın da katılımıyla Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıyı daha anlamlı kılan ise fakültenin eski dekanları Prof. Dr. Necat A. Akgün, Prof. Dr. Naci Ekem ve Prof. Dr. Mehmet Şişman’a hizmetleri için teşekkür plaketi verilmesi oldu.

              Toplantıda konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen akademik genel kurulların, yoğun çalışma temposu içerisinde öğretim elemanlarıyla bir araya gelmek için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. ESOGÜ Eğitim Fakültesi’nin son 10 yılın eğitim politikalarının oluşturulmasında fikri katkıları olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, yeni bina inşaatının bir yıl sonunda tamamlanmasıyla fakültenin nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerine kendisine yakışan bir ortamda devam edeceğini ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesi’nin bugüne kadarki gelişimine sağladıkları katkılardan dolayı Prof. Dr. Necat A. Akgün, Prof. Dr. Naci Ekem, Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Prof. Dr. Selahattin Turan’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Hasan Gönen konuşmasının ardından Prof. Dr. Necat A. Akgün adına eşi Prof. Dr. Yurdanur Akgün’e, Prof. Dr. Naci Ekem’e ve Prof. Dr. Mehmet Şişman’a Eğitim Fakültesi Anı Tabağı ve teşekkür plaketi takdim etti. Eski dekanlar da kendilerine gösterilen vefadan ve hatırlanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.   

              Anı tabağı ve plaket takdiminin ardından konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, kurumların geçmişi ve hafızasının kurumsal kültürün inşasında büyük önem taşıdığını söyledi. Eğitim Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne gelişini kısaca anlatan Prof. Dr. Mehmet Şişman, tüm bu süreç boyunca güçlüklerle karşılaşılsa da bugün ESOGÜ’nün adından en çok söz edilen üniversitelerden biri olduğunu ve Eğitim Fakültesi’nin de özellikle Eğitim Bilimleri alanında ayrı bir ekol olmaya aday olduğunu ifade etti.     

                

                                                                   

                                         

 

Editör: TE Bilişim