Türkiye'nin Gıda sektöründe öncü kuruluşu ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte gelecekte bünyesinde görev alacak uzman personelleri yetiştirmek üzere gıda teknolojisi alanında mesleki eğitim programı başlatıyor.


Eskişehir GAZİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı, Eskişehir GAZİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliğinde yürütülecek programda öğrencilerin, haftanın 1-2 günü Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde genel bilgi ve meslek derslerini, 3-4 günü ETİ Gıda fabrikalarında uygulama ağırlıklı işbaşı eğitimi göreceklerini dile getirdi.  Öğrencilere 9., 10. ve 11. sınıfta asgari ücretin yüzde 30'u (1275 TL.) 12.sınıfta ise yüzde 50'si (2125 TL.) aylık ücret olarak ödeneceğini ve sigortalarının da  yapılacağını kaydeden Kabadayı, 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması, ustalık belgesi, işyeri açma belgesi EUROPASS belgesi alacaklarına dikkat çekti.

 
9. SINIF ÖĞRENCİLERİ KATILABİLECEK


" Öğrenciler aynı zamanda teknisyen ünvanına sahip olacaklar ve ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'de öncelikli olarak işe alınacaklardır" diyen Kabadayı, programın detaylarını şu şekilde açıkladı: " Öğrenciler mezuniyetleri sonrasında yüksek öğretime devam edebileceklerdir. Programa Anadolu Liseleri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 9. Sınıfında halen öğrenim görmekte olan öğrenciler girebilecek, herhangi bir şekilde yıl kaybı olmaksızın öğrenimlerine devam edeceklerdir.(Halen 10.sınıfta olan öğrenciler ise1 yıl geç mezun olmayı kabul ederek programa başvurabilecektir.) Programa başvuracak öğrencilerin Velileri 24-25 Ocak 2022 tarihlerinde GAZİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne (Atatürk Bulvarı-ETİ Arkeoloji Müzesi Yanı) ön kayıt yaptıracaklar, mülakat ve seçmeler, 27-28 Ocak 2022 tarihlerinde olacaktır."
Program ile ilgili detaylı bilgi Okul Müdürlüğünden (0-222-230 31 90) ya da Okul Müdürü  S. Sırrı KABADAYI (0-532-661 74 31)'dan alınabilecektir.

Editör: Mustafa YILDIRIM