Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü " nü kutladı.

Dernek binası önünde toplanan ETOS üyeleri yapılan "Basın açıklaması" ndan sonra ritm grubu eşliğinde şarkılarla birlikte, harmandalı oynadılar, halay çektiler.

Eskişehir Halk Sahnesi Tiyatro Grubu,  Yazar Münevver İzgi'nin "Kıymetlidir Madencinin Karısı " adlı öyküsünden uyarlanan kısa bir oyun sundular açık havada.

Etkinliğe katılan Eskişehir Çevre Derneği üyeleride şiirlerle düet yaparak Anadolu kadının toplum içindeki yerinin önemini vurguladılar. Etkinliğe ETOS üyelerinin yanı sıra; TEODER, TOD ve TİLMED üyeleri ile çok sayıda çevre ve sokak sakinide katıldı.

ETOS Dernek Başkanı Nihal BAĞCI yaptığı konuşmada; Basın açıklaması ile başlayan etkinlikte ETOS Başkanı Nihal BAĞCI; Kadını dışlayan, onu birlikte düşünme, birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışa karşı birlikte mücadele etmek zorundayız.  Bu mücadeleye engel  olan bakış açısına, düşünce yapısına ve davranış biçimine HAYIR diyoruz. Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) ve İstanbul Sözleşmesi ile ulusal mevzuattaki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun etkili bir biçimde uygulanmalıdır dedi. Bağcı konuşmasını, dayanışmaya, birbirimizi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Birleştirici, destekleyici, üretici, eşitlikçi, uygar bir toplum için hep birlikte…Tüm kadınlarımızı dayanışma ruhuyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyoruz diyerek sözlerini sürdürdü.

Editör: Mustafa YILDIRIM