Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Almanya’ya hizmet veren firma, ihracatta Türki cumhuriyetleri odağına aldı.
Evobulut’un kobilerin satış ve satış sonrası tüm süreçlerinde kullanabildikleri bulut tabanlı bir platform olduğu bilgisini paylaşan Evosoft Kurucu Ortağı Ozan Aycan, 2015 yılında bulut teknolojilerin gelişmesiyle birlikte Türkiye’den dünyaya açılabilmek adına KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri alarak Evobulut ürününü geliştirdiklerini söyledi. Ozan Aycan, “ Yeni kurulan ve orta ölçekli firmalarda müşteri ilişkileri, satış, satın alma, depo gibi departmanlarda farklı farklı yazılımların kullanılması, kullanılan yazılımların birbirleri ile entegre olmaması, entegre olan yazılımların karmaşık ve pahalı olması, yazılımların yurt dışından gelmesi, donanım alt yapı maliyetlerinin yüksek olması, donanım arızaları, virüsler ve sürekli bir IT yatırımı yapma gereklilikleri Evobulut fikrini ortaya çıkardı. Evobulut’un odağı tüm bu problemlere çözüm sunmaktır” diye konuştu.
KOBİ’lerin müşteri ile ilk temasından satış ve satış sonrası süreçlerine kadar tek bir platformdan tüm akışı yönetmelerini sağladıklarına dikkat çeken Aycan, “Evobulut sayesinde KOBİ’lerin CRM, ön muhasebe, genel muhasebe, satın alma, stok yönetimi, görev ve iş yönetimi, doküman yönetimi, personel ve üretim süreçlerini farklı farklı yazılımlar kullanmalarına gerek olmadan tek bir yazılım ile tüm süreçlerini entegre bir şekilde yönetebilmelerini sağlıyoruz. Bunu yaparken tüm bu süreçleri her yerden ve her cihazdan yönetmelerine fırsat tanıyoruz” dedi.
Bulut bilişim ile maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
Sunucu ve IT altyapısındaki yatırım maliyetleri ciddi anlamda arttığını vurgulayan Aycan, Firmalar bu yatırımlardan sonra sunucuları çalışır halde tutabilmek için elektrik, bakım, yedekleme, güvenlik başlıkları sürekli bir gider kalemi oluşturmaktadır. Bu giderlerin pek çoğu dolar bazında ve yurtdışından karşılanmakta olduğunun altını çizdi. Evobulut ile bu noktada yurtdışından hizmet almanıza gerek kalmadan maliyet avantajı ile müşterilerimizin yanında oluyoruz. Müşterilerimiz bizimle çalışarak döviz kuru ile yaptıkları yurtdışı hizmet alımları yerine yerli bir firmadan hizmet alımı yapabiliyor. Biz tüm bu sürecini Evobulut’ta yönetiyoruz” diye konuştu.
Evobulut’un bir başka özelliğinin farklı dillerde çalışması olduğunu kaydeden Aycan, “ Şu anda İngilizce, Almanca, Azerice ve Rusça gibi dillerde de hizmet veriyoruz. Azerbaycan, Özbekistan ve Almanya’da kullanan müşterilerimiz var. Azerbaycan’da bir distribütörlük anlaşması için firmalar ile görüşmeler yapıyoruz. Bu pazarda satışımızı artırmayı hedefliyoruz. Amacımız bunu Özbekistan ve Kazakistan tarafına taşıyarak Türki cumhuriyetlere yoğunlaşmak. İhracat odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Satış Sonrası Süreçler için de yazılımlar geliştiriyor.
Evobulut üzerine yeni modüller eklediklerini belirten Ozan Aycan, yeni geliştirdikleri ticket modülü ile “müşterilerimiz satış sonrası süreçlerinde müşterileri ile olan talep, şikayet ve sorunları farklı kanallardan toplamak yerine tek bir kanaldan toplayarak en doğru kullanıcıya hızlı ve kolay bir şekilde atama yapabiliyor, ilgili talebin tüm aşamalarını tek noktadan yönetebiliyorlar. Bu sayede müşterilerimizin müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitelerini artırmalarını sağlıyoruz.” dedi.
Bununla beraber proje yönetimi modülü üzerinde de çalıştıklarını açıklayan Aycan, proje bazlı çalışan firmaların Evobulut’ta tüm süreçlerini yönetebilmelerini sağlayacaklarını vurguladı. Sektörde kendilerini rakiplerinden ayıran en önemli özelliğin bu olduğuna dikkat çeken Aycan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bulut tabanlı çalışan rakiplerimiz var ama kimi ön muhasebe tabanlı, kimi CRM tarafına odaklanmış durumda kimi ise daha çok saha yönetimi modülü üstüne çözümler sunuyor. Tüm bu farklı süreçler için farklı modülleri ve farklı firmaları kullanıyorlar. Biz ise tek bir platformda tüm bu sürecin yönetilmesine imkan sağlıyoruz. Böylece müşterinin farklı işler için farklı yazılımlara girmesine gerek kalmıyor. Hem çalışanların birbiri arasındaki veri akışı kolaylaşıyor hem de içerdeki karmaşa en aza indirilip son bilgiye ulaşılmasını sağlanıyor.”