Eskişehirspor resmi dijital gazetesi Fabrika projesini tanıtmaya devam ediyor. Fabrika bünyesinde küçük yaş gruplarına eğitim veren kadın antrenörler Pınar Konca Becergen, Serap Meydan, İrem Fatma Kara ve Selen Toğral özetle pandemi ortamında çocukların bu proje ile sosyalleşme imkanı yakaladıklarını ifade ettiler.
ANTRENÖRLÜĞE ESKİŞEHİRSPOR’DA BAŞLAMIŞTIM
İlk olarak kendini tanıtan Pınar Konca Becergen, 1986 yılında Bilecik’te doğduğunu söyledi. Becergen, aynı zamanda kadın futbol takımı antrenörlüğü yaptığını da söyleyerek, “Çamlıcaspor Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörüyüm. Daha önceki yıllarda Eskişehirspor bünyesinde bulunmuştum. Eskişehirspor Kadın Futbol Takımı’nda futbol oynamıştım. Antrenörlüğe de Eskişehirspor bünyesinde başladım. Bugünlerde yine yuvamız dediğimiz kulübümüz için çalışıyoruz. Fabrika projesinin bir parçası olmak bize gurur veriyor” dedi.
ÇOK DAHA İYİ SEVİYELERE GELECEK BİR PROJE
Fabrika projesi hakkında bilgiler veren Pınar Konca Becergen, “Fabrika projesi pandemi öncesinde başlamış bir proje. 2012 ve sonrası doğumluları kapsayan bu muhteşem projemiz bugüne kadar çok güzel bir şekilde devam etti. İlerleyen zamanlarda çok daha iyi seviyelere geleceğine inanıyorum. Küçük yaştaki çocuklarımız ile oyunlar oynayarak başlıyoruz ve zaman geçtikçe teknik konulara giriyoruz. İlk amacımız çocukları top ile çok iyi bir arkadaş yapmak. Topu sevecekler ki daha ileri seviyelere gidebilsinler” ifadelerini kullandı.
İLETİŞİM KONUSUNDA HİÇ SIKINTI ÇEKMİYORUZ
Çocuklar ile iletişimlerini anlatan Becergen, “Çocuklar ile aramız fazlasıyla iyi. Velilerimiz de bizden memnun olduklarını ifade ediyorlar. Bize saygı duyduklarını dile getiriyorlar. Bir anaokulumuz var. Çocuklarla iletişim konusunda bunun avantajını yaşıyoruz. Onların dilinden anlamak, onların neler isteyebileceğini, neler istemeyeceğini bilmek ve anlamak işimizi çok kolaylaştırıyor” sözleriyle yanıt verdi.
BU PROJE ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS
Son olarak pandemi ortamında eğitimlerin nasıl devam ettiğini anlatan antrenör, “Pandemi kurallarına branşımızın el verdiği en üst sınırda dikkat ediyoruz. Sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu pandemi kurallarını olabildiğince uygulamaya çalışıyoruz. Açık alanda spor yapıyoruz. Aileleri sık sık uyarıyoruz. Çocuklar da taşıyıcı olabiliyor bunun farkındayız. Çok şükür bugüne kadar bu konuda bir problem yaşamadık. Günümüzde ailelerin çok büyük bir kısmı apartmanda oturuyor. Çocuklar sokaktan uzak, teknoloji ile içli dışlı bir şekilde büyüyorlar. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, herhangi bir spora yönelmesi eskiye nazaran daha zor. Bir de üzerine pandemi meydana geldi. Eğitim durma noktasına geldi. Çocuklar sokağa çıkıp, hareket edemiyorlar. Hem bedensel gelişim, hem de psikolojik açıdan çok sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldılar. Bizim şu an gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon bu problemlerin aşılması adına büyük bir imkan sunuyor. Hareket eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Enerjileri açık havada atabiliyorlar. Yeni arkadaşlarla tanışıyorlar. Paylaşmayı öğreniyorlar” dedi.
BU İŞİ YAPTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM
Fabrika organizasyonda görev yapan Serap Meydan eğitimci kişiliği ile ön plana çıkıyor. 1998 yılında İstanbul’da doğan ve Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan Meydan aynı zamanda özel bir eğitim kurumunda Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyor. “4 yıldır altyapılarda antrenörlük yapıyorum” diyen genç antrenör, “Pınar Konca hocamız vesilesiyle Eskişehirspor ile yolum kesişti. Küçük çocuklar ile bir arada olduğum ve bu işi yaptığım için çok mutluyum” dedi.
TAKIM OLMAYI VE REKABETİ ÖĞRENİYORLAR
“Ben genellikle yaşı en küçük olan çocuklar ile ilgileniyorum” diyen Serap Meydan, “Onlarla çeşitli oyunlar oynuyoruz. Belki futbola değil de başka bir spor branşına yönelecekler. Çocukların el ve kol koordinasyonlarını geliştirmek, dengelerini oluşturmaktır. Arkadaşları ile iletişim kuruyor, pandemi ortamında sosyalleşme imkanı buluyorlar. Rekabet ve takım olma hislerini de öğreniyorlar” dedi.
ÇOCUKLARIMIZ VE EBEVEYNLERİ KISITLAMADAN MUAF
Tam kapanma döneminde eğitimler devam edip etmeyeceği konusunda ise antrenör, “Valilikten gerekli izinler alındı. Bayram sonuna kadar olan kısıtlamalarda fabrika organizasyonunun faaliyetleri devam edecek. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri eğitimlerimiz devam ediyor. Bünyemizde kayıtlı olan çocuk ve ebeveynleri alınan izin doğrultusunda kısıtlamalardan muaf sayılacaklar” dedi.
Serap Meydan, “Çocukların bazen anne, bazen arkadaş, bazen abla, bazen de öğretmenleri oluyoruz. En ufak yaş grupları şu an sadece eğlenmeye odaklılar. Onların eğlenerek, öğrendiklerini görmek bizi çok mutlu ediyor. Kız ve erkekler karışık bir şekilde eğitim görüyorlar. Sporun cinsiyeti yoktur. Ülkemizde futbol erkek sporudur gibi bir algı var ancak biz kadın futbolcular ve eğitimciler bu görüşe karşıyız. Ufak kız çocuklarını futbol gibi keyifli takım sporlarına yönlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
HEM MİLLİ FUTBOLCUYUM, HEM DE EĞİTİMCİ
İrem Fatma Kara da Fabrika projesinde küçük çocuklarla ilgilenen eğitimcilerden birisi. 1998 yılında Eskişehir’de doğan eğitimci Çamlıcaspor Kadın Futbol Takımı’nda futbol oynuyor. İşitme Engelli Kadın Milli Takımı bünyesinde de yer alan genç sporcu, “Serap Meydan ile okul ve takım arkadaşıyız. Ben de Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum. Pınar hocamız sayesinde Eskişehirspor bünyesinde görev yapıyorum. Çocuklarla çalışmak, onlara bir şeyler öğretmek çok keyifli ve eğlenceli. İşimizi severek yapıyoruz” dedi.
BU KONUDA BİZE GÜVENDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ
Son olarak ekibin en genç antrenörü Selen Toğral. Bursa’nın Osmangazi İlçesinde doğan ve Çamlıcaspor Kadın Futbol Takımı’nda futbol oynayan Selen'in öğrencilik hayatı da devam ediyor. Kısa bir açıklama yapan Toğral, “Pınar Konca hocamız vesilesiyle burada görev yapıyorum” derken, “Küçük çocuklarla hem eğleniyoruz, hem oyunlar oynuyoruz, hem de onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Eskişehirspor yetkililerine böyle bir projeye imza attıkları için ve bu konuda bize güvendikleri için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.