Türk Enerji-Sen Batı Anadolu Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı İsmail Fıçıcı 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını veren  devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına bu hakkın verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.

Türk Enerji Sen olarak kadınlarımızın başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında daha çok rol almaları gerektiğine inanıyor, Sendikamızın her kademesinde aktif görev almaları konusunda çaba sarf ediyor ve destekliyoruz. Çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu ve çalışma hayatını hedefleyen sendikamız adına Kadına şiddetin had safhaya ulaştığı bugünlerde kadın haklarının önemini. bir kez daha dile getirmek istiyor,  kadına karşı şiddet, ayrımcılık, fırsat eşitsizliği ve mobbing gibi sorunlarının olmadığı bir Türkiye  dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü Türk Enerji Sen Batı Anadolu yönetimi  kutluyoruz"

Editör: TE Bilişim