DİSK, KESK, TMMOB ve EBTO önderliğinde Eskişehir Adalar mevkiinde kitlesel basın açıklaması yapılarak ABD ve İsrail’e tepkiler yağdı.

Ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Filistinlilerin ulusal haklarını talep etmek için düzenlediği gösterilere, kurşun yağmuruyla karşılık veren İsrail Devletinin imza attığı katliamlara bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca Filistinlinin katledildiği bini aşkın insanın yaralandığını ifade eden Alkan, “Kudüs kadimdir ve kardeşliğinin bir arada yaşamanın başkentidir” dedi. Emperyalistlerin ve bölgedeki işbirlikçi yönetimlerin kirli ellerini yıkadıkları bir kent haline geldiğini belirten Faik Alkan, “Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden olaylarda mazlum Filistin halkı ölü ve yaralılarını taşırken açılış törenine katılmak için İsrail’e gelen emperyalist şefler ve işbirlikçileri utanmadan kameralara gülücükler saçıyor. Bölge halkları ve insanlık elbette bu kanlı günü ve Filistin halkına reva görülen zulmü unutmayacak” diye konuştu.

Ezilen halkların mutlaka bu emperyalistlerden intikamını alacağını vurgulayan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi:

“Bugün İsrail Devletinin Filistin halkına uyguladığı soykırım politikaları karşısında başta bölgedeki işbirlikçi Arap yönetimleri dahil herkes susmuş d urumdadır. Ama bizim gibi dünyanın dört bir köşesindeki halklar ve emekçiler ile barbarlığa karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Bizler bugün burada timsah göz yaşları dökmüyoruz.

Türkiye halkı, emeğiyle geçinen onurlu yaşayan işçiler ve emekçiler her zaman olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanındadır. 

Buradan ülkemizi yöneten siyasal iktidara sesleniyoruz; somut adımlar atın.

ABD ve İsrail ile bütün askeri antlaşmalar derhal iptal edin. İsrail ile tank ve silah modernizasyonuna dair bütün antlaşmalar yırtılıp çöpe atın.

ABD ve İsrail ile bütün ikili anlaşmalar dondurun ve ekonomik ilişkileri askıya alın.

Emperyalizm ve işbirlikçiler yenilecek; Filistin halkı kazanacak.”

                                                                                                                               

Editör: TE Bilişim