İktisatçı, gazeteci ve köşe yazarı Deniz Çağlar Fırat tarafından kaleme alınan ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından yayınlanan PARANIN KİTABI: İpek Yolu’ndan Ankara’ya Kağıt Para isimli kitabın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Ticaret Odası yayınladığı kitaplara bir yenisini daha ekledi. İktisatçı, gazeteci ve köşe yazarı Deniz Çağlar Fırat tarafından hazırlanan PARANIN KİTABI: İpek Yolu’ndan Ankara’ya Kağıt Para isimli kitap, Eskişehir Ticaret Odası tarafından yayınlandı. Kitabın tanıtım toplantısı pandemi sebebiyle kısıtlı sayıda basın mensubunun katılımıyla, 17 Şubat Çarşamba günü ETO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak’ın katıldığı toplantıya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu da iştirak ederek Deniz Çağlar Fırat’a destek oldu.

İktisatla alakası olmayanların bile ilgisini çekecek bir kitap

Toplantının açılışında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, PARANIN KİTABI’nda banknotun Çin’den başlayan ve 1950’li yıllara kadar uzanan tarihinin anlatıldığını söyledi. Kitabın uzun süren uğraşlar sonucunda yayınlandığını belirten Güler, pandemi nedeniyle basımının ertelediklerini ifade etti. Kitabın kağıt paraya dair bir çok bilinmeyene de cevap niteliği taşıdığını belirten Güler, PARANIN KİTABI’nın iktisatla alakalı olmayan okuyucuların bile ilgisini çekebileceğini, Eskişehir Ticaret Odası olarak ekonomiyi ve Eskişehir’i ilgilendiren yayınlar hazırlamaya devam edeceklerini kaydetti.

 Kağıt paranın dünyadaki serüveni anlatılıyor 

Basın toplantısında konuşan PARANIN KİTABI: İpek Yolu’ndan Ankara’ya Kağıt Para’nın yazarı Deniz Çağlar Fırat ise, Türkiye’nin en köklü ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Eskişehir Ticaret Odası’nın kitabının yayınlanmasına katkı sağlamasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Kitap hakkında bilgi de veren Çağlar, kitapta kağıt paranın Çin’den başlayan yolcuğunu, kağıt paranın dünyadaki ve bu topraklardaki serüvenini anlattığını dile getirdi. Kitabı okuyanların kağıt paranın basıldığı dönemle birlikte o zamanın kültürel, iktisadi ve sosyal gelişmelerine de tanıklık edeceğini belirten Fırat, kitabın yayınlanmasında emeği olanlara destek olanlara teşekkür etti.