Fizyomer Terapia ile Sascentre işbirliği ile Fizyomer Terapia’da kurulan yeni birimde; nörolojik ve pediatrik rehabilitasyonda ses terapisi ile nöroplastisite beyinsel gelişim eğitimi verilecek.

Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki bu yeni birimde; otizm, serebral palsi, duyu bütünleme bozukluğu, felç, dikkat eksikliği, disleksi, öğrenme güçlükleri yaşayan hastalara yönelik beyin eğitim programları gerçekleştirilecek. Yeni çalışmaları hakkında bilgi veren Fizyomer Terapia Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, “Felçli hastaların, rehabilitasyonunda beynin kendini yenileme özelliğini (nöroplastisiteyi) uyaran ve destekleyen programlar uygulamaktayız. Merkezimizde nörolojik rehabilitasyon uygulamalarının yanı sıra, SAS (Sensory Activation Sistem) dediğimiz beyni ses ve müzikle uyaran innovatif destek yöntemlerinden de yararlanmaktayız. Bu yöntem beynin dikkat, algılama, konsantrasyon yeteneklerinin arttırılmasına yardımcı olmaktadır. Uygulanması çok kolay olup, kişiye bir müzik dinleme kulaklığından dinleme yaptırılarak destek sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK AMAÇLANIYOR

İngiltere’de ve Avrupa ülkelerinin bazılarında da SAS destek yöntemlerinden yararlanıldığının bilgisini veren Dr. Tünerir, şunları kaydetti: “Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde hizmet verecek olan Sascentre;  akademik alanda sorun yaşayan (dikkat eksikliği, disleksi, öğrenme güçlükleri vb. gibi) bireyler ile nörolojik temelli sorun yaşayan (otizm, serebral palsi, duyu bütünleme bozukluğu, felç rehabilitason vb. gibi) bireylerin var olan potansiyellerini ortaya çıkartacak ve günlük hayatlarını kolaylaştıracak beyin eğitim programları sunmaktadır.”

İNME HAKKINDA

Beyin Damar hastalıkları sonucunda gelişen “Stroke”un, Türkçede “İnme” olarak adlandırıldığını aktaran Dr. Türkan Tünerir, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnme, Dünyada en ciddi nörolojik sorun olup, sakatlık ve ölümün esas nedenidir. İnme, kalp hastalıkları ve kanserden sonra ölüm nedeni olarak üçüncü, görülme sıklığı yönünden; birinci sırada yer almaktadır. İnme sonucu oluşan sakatlığın ağır oluşu ve toplumdaki yaşlı kişilerin sayısındaki artış hemiplejik (felçli) hastanın rehabilitasyonunu öncelikli kılmaktadır.”

 

Editör: TE Bilişim