“Toplumların gelişiminde öncü olan gazetecilik mesleği, son derece onurlu, bir o kadar zorlu ve saygın bir meslek dalıdır. Objektif ve ilkeli habercilik anlayışıyla toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basınımız, demokrasi kültürümüzün gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. 
Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya etkinlik alanını genişletmiş, tarafsız habercilik anlayışını daha önemli hale getirmiştir. Çeşitli görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde süzgeçten geçirerek, özgürlüğünün getirdiği hak ve sorumlulukların ve etik kuralların bilincinde hareket edip, kamuoyuna bilgi sunan basın, toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin sağlanmasında da önemli rol oynamaktadır.

Mesai mefhumu gözetmeksizin, zorlu şartlar altında görevlerini ifa eden tüm basın çalışanı arkadaşlarımıza özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Şehrimizin gelişimi ve daha güzel yarınlara ulaşması noktasında birlikte yürüdüğümüz Eskişehir’imizin değerli basın mensupları başta olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM