Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Eskişehir’de bazı gazetecilere karşı yapılan tehditleri kınadı.

Cemiyet Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Son günlerde Eskişehir’de gazetecilere yönelik baskı ve tehdit içeren davranışlar basın mensuplarını üzmektedir.

Eskişehir’in gazetecileri kentlerini ve ülkelerini seven, haklarını koruyan meslek mensuplarıdır. Gazetecinin yaptığı haber veya düşüncelerinden dolayı suçlanmasını kabul edemeyiz.

Son olarak Ak Parti Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesinin sosyal medyada yaptığı “Biz sizin bakış açınızı öyle bir açacağız ki gece uyku bile uyuyamayacaksınız. Sizi koyun sürüleri sizi” şeklindeki çirkin ve nefret dolu paylaşımı ise asla kabul edilemez. Doğal olarak ülke genelindeki kutuplaştırıcı tutum yerele de yansımaktadır. Bu çirkin paylaşımı şiddetle kınıyoruz”

Şu anda ülke genelinde yoğun bir kar yağışı ve bu nedenle olumsuzlukların yaşandığı belirtilen açıklamada, doğal afetler üzerinden siyaset yapılmasının da doğru olmadığı belirtildi.

Gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğu savunulan açıklamada, bazı kişisel çekişmelere gazetecilik mesleğinin alet edilmeye çalışıldığı da vurgulanarak, bu tür girişimlerden uzak durulması da ifade edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM