Son yıllarda tüm dünya ile birlikte ülkemizde de geri dönüşüm konusunda çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Çevreyi koruyabilmek ve bu bilince arttırabilmek adına artık geri dönüşüm tesisleri kurulmakta ve bu tesislerde atık ve hurda olarak bilinen malzemelerin geri dönüştürülmesi sağlanarak yeniden hayata kazandırılmaktadır. Sistematiğin içerisinde işleyişin aralıksız bir şekilde devam edebilmesi için hurda firmaları önemli bir etki alanına sahiptir. Geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren tesislere işlenmek üzere malzeme temini yapan hurda firmaları atık ve hurdaların biriktiği fabrika, işletme ve şantiye gibi yerlerden hurda alımları yaparak bunların geri dönüştürülmek üzere gerekli yerlere iletilmesini sağlamaktadır. Bu aracılık işlemleri yapılırken en güncel hurda fiyatları üzerinden alım ve satım işlemleri yapılmaktadır.

Gebze endüstrinin en gelişmiş olduğu bölgelerden birisi olduğu için aynı zamanda hurda alım ve satımı konusunda da oldukça faal bir bölgedir. Gebze hurda alım ve satım konusunda faaliyet gösteren Çayırova Geri Dönüşüm firması bölgenin en kapsamlı çalışan hurdacılarından birisidir. Gebze güncel hurda fiyatları üzerinden her tür buranın alım ve satımı yapılmaktadır.

Hurda fiyatları nasıl belirlenir

Bugün hurda alım ve satımı denildiğinde bu işleyişe dahil olan farklı birçok malzeme bulunmaktadır. Özellikle büyük fabrikalarda ve işletmelerde hurda olarak biriken bakır, demir, alüminyum, plastik, kâğıt ve karton malzemeler geri dönüşüm tesislerinde ihtiyaç duyulan en önemli hurdaları başında gelmektedir. Bu hurdaların alım satımına dair baz alınan tüm fiyatlar günlük olarak değişiklik göstermektedir. Her gün değişen hurda fiyatları belirlenirken aşağıdaki kriterler baz alınmaktadır;

·        Döviz kuru

·        Arz ve talep dengesi

·        Hurdanın türü

·        Hurdanın kalitesi

·        Hurdanın tonajı

·        Hurdanın konumu

Yukarıda belirtilen her bir Kriter günlük olarak değişen hurda fiyatlarının belirlenmesinde etkin bir rol oynamaktadır. Hurda ve alım satımlarında günlük hurda fiyatlarını takip edebilmek için Gebze hurdacı firması Çayırova Geri Dönüşüm web sayfasını inceleyebilirsiniz. Burada günlük olarak değişen hurda fiyatları tüm alıcı ve satıcılar için paylaşılmaktadır.

Darıca hurdacı firması

İmalat sektöründe çalışan her bir firma kullanmış olduğu malzemelerin dışında oluşan her bir atık malzemeyi hurda olarak değerlendirmektedir. Üretim ve imalat için kullanılabilecek özelliklere sahip olmayan tüm malzemeler atık ve hurda olarak biriktirilerek geri dönüşüm ile yeniden hayata kazandırılmaktadır. Fabrika, şantiye ve birçok farklı sektörde atık haline dönüşmüş olan hurdalar aynı zamanda ek bir kazanç kapısıdır. Firmalar bu hurdaları biriktirerek hurdacılara en güncel değerler üzerinden satmaktadır. Dolayısıyla işletmelerin kasasına ek bir gelir olarak fayda sağlamaktadır. Sizlerde Darıca bölgesinde hurda satış yapmak istiyorsanız Darıca hurdacı firması olarak faaliyet gösteren Çayırova Geri Dönüşüm ile iletişime geçebilirsiniz.

Çayırova Geri Dönüşüm firması elinizde bulunan her tür hurdayı güncel değerleri üzerinden satın almaktadır. Gerekli anlaşmalar sağlandığı takdirde firmaya ait olan araçlar Bulunduğunuz bölgelere gelerek Burada bulunan hurdaları alacaktır. Biriktirmiş olduğunuz hurdaları en güncel değerleri üzerinden Çayırova Geri Dönüşüm firmasına satabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM