Sanal Para-Sentetik İnsan- Lego Din ve Mahşerin Dört Atlısı, Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni kitapları başta olmak üzere birçok kitabı bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği'nin davetlisi olarak geldiği Eskişehir'de "Yeni Dünya Düzeninde Sanal Para, Sentetik İnsan ve Lego Din" konulu konferans verdi.

 
 Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonunda  düzenlenen konferansa Eskişehir'li Şair İsmail'in Gül'ün şiir okumasıyla başlandı. Programa; Prof. Dr. Nuvit Oktay. Prof. Dr. Kemal Yakut, Prof. Dr. Rıdvan Kozak, Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan, Ata Derneği Başkanı Fatımatüz Zehra, Karadenizliler Dernek Başkanı Cevdet Kılıç, Sanayici Muhittin Ak, Sanayici Ahmet Kahveci, Sanayici Mert Ersoy,  Sanayici Erdoğan Türbedar  Emirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Emirdağ Sanayi ve Ticaret Meclis Başkanı Ahmet Yiğiter, Yazar Ahmet Urfalı, Sanayici Ömür Çelik. Sanayici Önder Yağmur, Büyükşehir Belediyesi  Meclis Üyesi Saffet Çelen, Eski İstanbul Emniyet İl Müdürü Niyazi Palabıyık başta olmak üzere davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sinerji Hareketi Derneği Başkanı Soner Çam şunları söyledi: " Günümüzde iki kişinin bir araya gelemediği bir ortamda bugün kıymetli vaktinizi ayırıp tüm samimi ve içten duygularınızla buraya gelerek hep beraber çok önemli bir hareketin başlangıcına tanıklık etmenin onur ve gururu içindeyim. İnanıyorum ki sinerji hareketi faaliyetlerine başladığında her bir üye canı gönülden maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgememişlerdir. Bugüne kadar yaptığımız tüm etkinliklerde alanlarında uzman birçok akademisyen hocalarımızla etkinlik yaptık.Bu saygı değer hocalarımız bilginin de zekatını vermişlerdir. Ülkemizin en büyük problemlerinden birisi budur.Ülkemizde alanında çok tanınmış medyatik akademisyenleri davet ettiğimde benden çok büyük fahiş fiyatlar istemişlerdir." dedi.
KURTUOĞLU HALKIMIZI UYARMAKTADIR
Başkan Çam konuşmasının devamında :" Bu kişiler bilginin zekatını veremeyen sahte akademisyenlerdir.Sinerji hareketinin mensupları etkileşimin ortak gücüne inanarak yola çıkmışlardır.Herkes kendi seçtiği yolda layık olduğu ile buluşur.Bilim insanlarımız bilginin zekatını vermek zorundadır.Her ne kadar bir think tank kuruluşu olsakta akademisyenlerden yeteri kadar destek alamadığımızı vurguluyorum. İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Ramazan Kurtoğlu'nu sık sık ulusal televizyonlarda özellikle emperyalist güçlerin oyunlarını ve projelerini anlatarak halkımızı uyarmakta ve çözüm yollarını da göstermektedir.Davetimizi kırmayıp Eskişehir'e geldiği için kendisine yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Konferans için kürsüye gelen Dr.Ramazan Kurtoğlu çok önemli hususların altını çizdi. Bir yönüyle Emirdağlı olduğunu sözlerine ekleyen Ramazan Kurtoğlu, geçmişten bugüne ve geleceğe uzanan, ekonomik ve toplumsal konulara dair kapsamlı araştırmalarını tarih sahnesinden örneklerle de pekiştirerek anlattı. Yeni bir dünya düzenin gelmekte olduğunu ifade eden Kurtoğlu, 2023 – 2030 yılları arasında önemli gelişmeler yaşanacağını ifade etti.

TÜKETTİĞİNİZ GIDALARA DİKKAT EDİN
Ramazan Kurtoğlu, paranın bugüne kadar geçirdiği tarihsel değişimi, nakit paranın ortaya çıkışını ve neden ortadan kaldırılmak istendiğini aktarırken, paranın tarihsel gelişimi ve sistemleştirilmesi ile ilgili bilgilerini aktardı. Yeni dünya düzeninin nasıl kurgulandığını ve adım adım nasıl hayata geçirildiğini açıklayan Kurtoğlu, ekonomik eşitsizliğin biyolojik eşitsizliğe evirilişinin ve bu eşitsizliğin gelecekte hangi boyuta varacağının bilgisini veriyor.Kurulmak istenen yeni dünya düzeninde paranın, insan üzerinde oynanan oyunların ve yeni bir inanç sistemi üzerinden kurgulanmak istenen düzenin tüm detaylarını tarih boyunca yaşanan gelişmeler ışığında geleceği yorumlayarak verdiği için paylaşımları ayrı bir önem taşıyor. Kurtoğlu, gıdalar üstünde yapılan deneylerin insanlığa yapacağı etkiden bahsederek, tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.    

Kurtoğlu, "Tarihe baktığımızda cephede Türk Milletini yenemeyen Batı, para oyunlarıyla Osmanlı Türkiye'sini yenmiştir. Batı'nın kurmak istediği yeni bir dünya düzeni var. Yeni dünya düzeni projesinde, Batı yeni dünya düzenini kurarken Yahudi-Hristiyan değerlerine neşet etmiştir. Batı'yı ve projelerini anlayabilmek için geldiği nokta, paranın tarihini ve sürecini, Ezoterizmi ve Yahudi-Hristiyan temellerini bilmek zorundayız" dedi. 

Dr. Ramazan Kurtoğlu, "Batı ve güç simsarları, dünyanın haritasını yeniden çizmek istiyorlar. Bu yeni haritaya İslam dünyasından başlamak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönden asimetrik saldırılarda bulunuyorlar. Bu durum giderek artacaktır." diye konuştu.

"Ben şuna inanıyorum, mensubu olduğumuz dinin ilk ayeti oku'dur" diyen Dr. Kurtoğlu, Kur'an-ı Kerim'de pek çok kez akledin ve düşünün ifadeleri yer aldığını ve bu bakımdan da üniversitelerin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek "Okuyup aklı kullanıp bilim, teknoloji ve düşünceyi üretmelisiniz" dedi.

GENÇLER KENDİNE GÜVENMELİ

Hollywood sinemasının temel düsturunun 'ülkelerin topraklarını işgal etmektense, algılarını zihinlerini işgal etmek' olduğuna değinen Kurtoğlu, "Bugün baktığımızda para, inanç, gıda, ilaç gibi unsurlar üzerinden müthiş algı operasyonu var" dedi. İlim ve bilimin bir arada olması gerektiğini söyleyen Kurtoğlu, gençlerin kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirtti. Okumanın ve araştırmanın önemine vurgu yapan Ramazan Kurtoğlu, "Aklımızı kullanıp, bilimle uğraşmak zorundayız. Böylelikle algı operasyonlarına meydan okuyabiliriz" ifadelerini kullandı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Dinleyicilerin sordukları soruları cevaplanmasının ardından Dr. Ramazan Kurtoğlu'na plaketi Emirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe teşekkür belgesini Ata Derneği Başkanı Fatımatüz Zehra Hanjm takdim etti. Kurtoğlu'nun okurlarının getirdikleri kitaplarını imzalaması ve birlikte fotograf çekimiyle bu güzel konferans sona erdi

Editör: Mustafa YILDIRIM