3600 ek gösterge hakkımız başlıklı imza kampanyası başlatan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi imzaları topladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak, ekonomik krizin faturası gerek zamlarla, gerek ekonomi ve istihdam politikalarındaki düzenlemelerle emekçilere çıkarılmaya çalışıldığını,  seçim vaatlerine de yansıyan haklı taleplerinden kriz gerekçesiyle vazgeçilmesi istendiğini söyledi.

Emekçilerin krizin bedelini ödemeyeceklerini belirten  Özkavak, “KESK’in öncülüğünde  ‘Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen bir çok etkinlik ile çalışmalarını sürdürüyorlar

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak işyeri işyeri çalışmalar düzenleyerek, sorunlarımızı tespit ettik, taleplerimiz konusunda ortaklaşarak 2019 yılında yürüteceğimiz mücadele programını da oluşturduk. Sağlık ve sosyal hizmet alanında yaşanan sorunlar yığınla ve bütün sorunlarımızın ortadan kalkması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Önncelikli taleplerinin arasında yer alan ve geçmiş yıllardan beri mücadele yürüttükleri 3600 Ek Gösterge; talebiiçin; “3600 EK GÖSTERGE HAKKIMIZ” diyerek tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kapsayacak bir imza kampanyası düzenlediklerini hatırlatan SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak şunları söyledi:

“ İlimizdeki tüm sağlık kurumlarına ulaşmaya çalışarak binin üzerinde imza topladık. Toplanan imzalar Genel Merkeze gönderilecektir. İmzalar daha sonra TBMM Başkanlığına teslim edilecektir.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklı ve meşru taleplerini 2019 yılında elde edeceğimize olan inancımızla, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.Taleplerimizi bir kez daha duyurmak istiyoruz.

•3600 Ek gösterge sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine de verilsin.

•Enflasyonla eriyen ücretlerimizdeki kayıplar giderilsin, sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan emekçilerin en düşük temel ücreti 6.500 TL olarak belirlensin ve tüm ödemeler emekliliğe de yansıtılsın.

•Fiili Hizmet Süresi Zammı (Yıpranma Payı) sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamını kapsasın,  geçmiş çalışma yılları dahil edilsin ve fiili çalışma şartı kaldırılsın.

2019’da yukarıda belirttiğimiz taleplerimiz için mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğimizi bir kez daha duyurmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim