Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eskişehirli kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Uğuur Mumcu Parkında bulunan kafede kadın gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Kurt, kadın gazetecilerin sorun ve taleplerini dinledi. Tüm kadın gazetecilerin gününü kutlayan Kurt, “Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bütün kadınlarımızın gününü kutluyorum. Eskişehir’de çalışan gazeteci kadınlar ile bir araya gelelim, kahvaltı yapalım istedik. Sorunların altını çizen, farkındalık yaratan bir değerlendirme yapalım istedik. Çalışan kadın gazetecilerin, iş güvencesi, çalışma ve örgütleme hakkını gündeme getirmek gerektiğini düşünüyorum. Gazeteci kadınların büyük sorunları olduğunu biliyorum” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Odunpazarı Belediyesinde çalışan kadınların izinli olduğunu hatırlatan Kurt, “İnşallah bu zamanla tüm Türkiye genelinde gerçekleştir. 8 Mart kadınlarımız için bir tatil günü, kutlama günü, sorunlara çözüm üretme günü olur. Kadınları ve çocukları mutlu olan bir Odunpazarı sloganımızın ne kadar doğru olduğunu her zaman anlatmak istiyoruz” dedi.

Başkan Kurt kahvaltı sonrasında kadın gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim