Eskişehir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerinin durdurulabilir olduğunu ve devletin somut adım atması gerektiğini dile getirmek için eylem düzenlediler.

Platform üyeleri adına konuşan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eskişehir temsilcisi Fatma Kurt, “Bugün kadın cinayetlerinin durdurulabilir olduğunu ve devletin somut adımlar atması gerektiğini dile getirmek için toplandıklarını söyleyerek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma gününün ayı olan kasımda kadınların ülke çapında 

verilen mücadelenin cinayetlerin azalmasını sağladığını belirtti.


Yaşama Hakkı İhlal Ediliyor

Kadın hareketlerinin temel taleplerine karşı somut bir adım atılmadığı için Aralık ayında şu ana kadar öğrenilen 20 kadın cinayeti olduğunu dile getiren Kurt, “Bizler kadın cinayetlerini durduracağız platformu olarak biliyoruz ki kadın cinayetleri durdurulabilir. Kadın kardeşlerimiz tüm haklarını almaya çalışırken yaşamda verdiği mücadele sonucu en temel insan hakkı olan yaşama hakkı ihlal ediliyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınların halk mücadelesinde iken, kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürülüyor olması insanlık onuruna aykırı bir durumdur ve insanlık suçu muamelesini Türkiye’de de görmelidir” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durdurmak Mümkün

Son olarak her kuşaktan, ilden, meslek grubundan kadınların öldürüldüğünü belirten Kurt şu ifadeleri kullandı;

 “Her kadının yaşam mücadelesine karşı devletin somut adımının artık bir saat dahi bekleme lüksü yoktur. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak haykırıyoruz, kadınların çözümü ve temel talepleri var, kadın cinayetlerini durdurmak mümkün, devlet somut adım at”

Editör: TE Bilişim