Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube başkan yardımcısı Halil İbrahim Sarıkaya, engelliler haftası boyunca Engellilik sorunu, Engelliliğin Önlenmesi ve Engelliler ile ilgili bu güne kadar yapılanların değerlendirilmesi kutlama yerine EMPATİ günleri olarak yasada düzenleme yapılması istedi.

İstismara yönelik eleştiri ve uyarılarda bulunan Sarıkaya şunları söyledi:

“İstismara yönelik: Engelliler adına ülke genelinde Platform, dernek, STK adı altında etnik kökeni farklı siyasi ve ideolojik bir takım unsurlara karşı dikkatli olunmasını rica ediyoruz.

Yasalardaki boşluktan faydalanan bir takım art niyetli kişi ve kurumlar Engellilere harcanacağı niyeti ile Derneğe yardım bağış makbuzu adı altında toplanan paraların ne amaçla kullanıldığı araştırınız. 5378  Sayılı Engelliler Yasası’na derneğe yardım toplanması konusunda cezaların caydırcı olması Lazım. Zira bu konularda şikâyetler almaktayız.

Diğer taratan Şehirler Arası otobüs işletmelerinin % 40 ve üzeri engellilerden kanun gereği % 30 indirim yapmaları gerekirken yapılmadığı yönünde derneğimize şikâyetler gelmektedir. Bu konu ile ilgili tüketicilerimizin bilinçlenmesini arzu ediyoruz.

Kanun hükmünde kararname ile 5378 sayılı yasaya konmasını talep ediyoruz. Bir çok problemin çözülmesi noktasında engellilerimizin yerel yönetimlerde yönetilen değil yöneten konumda karar mekanizmalarında söz sahibi olmalarını arzu ediyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam ve fırsat eşitliğinin sağlandığı bir yaşam diliyoruz.”

                                                                                    

                             

Editör: TE Bilişim