3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, her bireyin  engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

Bir ülkenin demokratik, çağdaş ve gelişmiş sayılmasının en önemli kriterlerinden biri engelli vatandaşlarına gösterdiği ilgi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Büyükerşen mesajında şunları söyledi:

“ Elbette, sözünü ettiğim lafta kalan, nutuklarda, söylenmiş sözlerde, verilmiş ama hiç bir zaman tutulmamış vaatlerde kalan ilgi değil.

Bir ülke, engelli vatandaşlarına, diğer vatandaşlarına verdiği hizmetlerin yanı sıra, onların dezavantajlarından kaynaklanan sorunları ortadan kaldıracak her türlü hizmeti ve kolaylığı sağlamakla yükümlüdür. 21. yüzyılın dünyasında, insan haklarının en önemli fonksiyonlarından biri engelli kişilerin, sosyal hayata hem fiziki olarak, hem de moral olarak katılmasını sağlamaktır.

Unutulmamalıdır ki, her birey engelli adayıdır. Bir hastalık, bir kaza ya da farklı bir olumsuzluk herkesi engelli birey haline getirebilir. O nedenle empati kurmayı ve hayatı ona göre şekillendirmeyi asla göz ardı etmemeliyiz.

Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata, hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak bir çok projeye imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın taleplerini, görüşlerini, ihtiyaçlarını dinleyerek ve dünyanın dört bir yanındaki yenilikleri takip ederek 'Engelsiz Eskişehir' için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Bu duygularla engelsiz bir şehir için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerini kutlarım.”

Editör: TE Bilişim