DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi’nin 1. Olağan genel kurulu Birleşik Metal İş Sendikası’nın toplantı salonunda yapıldı.  Suat Başaraner başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluştu.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 17 yıllık AKP iktidarında emek cephesinde neler olduğunu hatırlattı. Bu süreç içinde 22 bin aşan iş cinayetleri olduğunu vurgulayan Başaraner, “15 kez grevler ertelendi. Sendika düşmanlığı hat safhaya ulaştı. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarcılığı artı. 70 bin öğrenci , muhalif gazeteciler, muhalif milletvekilleri, belediye başkan ve meclis üyeleri cezaevlerinde.  12 Milyon 400 bin emekliyi yok sayan ve bütçenin kara deliği, ülkenin kamburu olarak değerlendiren zihniyet sendikamız DİSK Emekli Sen’i sudan sebeplerle kapattı. Yenisi kurduk, 5 defa kapatırsa 6. Sını kuracağız. Devrim niteliğinde dedikleri 5510 sayılı yası ile  en büyük mağdur kitleyi EYD yaratıldı. Senelerdir göz diktiği kıdem tazminatını kaldırma ve ipe un serme çalışmaları yapılıyor. Bu konuda işçi sınıfın yanında olacağız. İktidardan emekliye iyi şeyler beklemek, ölü gözünden yaş bekleyeme benzer. Sermayenin sofrasında yemek yiyenlerden emekliye bir şey çıkmaz. Hakkın, hukukun, adaletin, merhametin, vicdanın olmadığı yerde direnmek haktır” dedi.

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, sendika ve meslek odaları yöneticileri, demokratik kitle üyelerinin de izlediği kongrede Suat Başaraner başkanlığındaki DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Şenay Subaşı, H.Cahit Doğan, Mustafa Bulut, Şemşettin Kurt, Vildan Aydoğan, İrfan Yakşi”

Denetim Kurulu; Latif Bursalı, Cevat Aydemir, Ercan Yavuz, Disiplin Kurulu; Nazmi Kurtyılmaz, Rıza Gökçay ve İsmail Ekmekçi’den oluştu. Üst Kurul delegeleri de Suaut Başaraner, H.Cahit Doğan ve Şemsettin Kurt seçildi.

Editör: TE Bilişim